Zo tover jij je tuin om tot een waterspeelparadijs!

Het weer in Nederland is de afgelopen jaren steeds aangenamer geworden: de temperatuur is hoger en de zon is vaker te zien. Tijdens deze warmte is een beetje verkoeling natuurlijk wel lekker, dus wat is er nou fijner dan een heus waterspeelparadijs? En dit alles gewoon in je eigen achtertuin!

Kleding

Je kunt natuurlijk niet met water aan de gang gaan zonder de juiste kleding. Voor de dames en meisjes is dit meestal een bikini of een badpak, voor heren en jongens meestal een boardshort. Deze zijn allemaal natuurlijk in allerlei verschillende kleuren en modellen beschikbaar, dus je hoeft niet zo lang te zoeken om jouw perfecte zwemkleding te vinden!

Zwembad

Een zwembad is natuurlijk het bekendste middel om een waterspeelparadijs te maken. Deze zwembaden zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een kleiner badje dat je moet oppompen als je een wat kleinere tuin hebt. Ook zijn er kleinere badjes met een buizenframe verkrijgbaar, zodat je je niet in het zweet hoeft te werken terwijl je het zwembadje oppompt. Deze zwembadjes vind je hier. Mocht je nou een grote tuin hebben, zijn er ook grote zwembaden verkrijgbaar. Deze bestaan vaak uit een buizenconstructie met een groot zeil erin gespannen. Sommige zijn zelfs zo luxe dat er een waterfilter wordt bijgeleverd.

Zwembad

Opblaasfiguren

Als je gaat voor een groot zwembad, is het wel leuk om het nóg wat levendiger te maken, zeker voor de kids. Wat je dan kunt doen, is verschillende opblaasfiguren opblazen. Er zijn echt onwijs veel opties mogelijk, zoals de welkbekende opblaashaai en eenhoorn, Hiermee kun je op het water dobberen en als het te warm wordt, rol je ervan af en koel je meteen af!

Buikschuifbaan

Een echte favoriet bij velen: de buikschuifbaan! Je hebt niet heel veel nodig:

  • Een groot plastic zeil
  • Groene zeep
  • Tuinslang

Het handigst is om dit te doen op een stuk gras, dat is lekker zacht. Je legt het zeil op het gras en zorgt voor voldoende ruimte om een aanloop te nemen. Vervolgens giet je een beetje groene zeep (lees: een grote scheut) op het zeil. Vervolgens spuit je met de tuinslang water op het zeil en verspreid je de zeep over het hele zeil. Vaak wordt dit met een bezem gedaan, maar je kunt natuurlijk ook een ‘tester’ het zeil op sturen die het sop verspreidt, die je dan ondertussen even lekker nat kunt spuiten.

Wat ook nog een leuk idee is, is om aan het einde van de baan een klein opblaaszwembadje te zetten, waar je vervolgens zo in kunt duiken.

Tuinslang

De tuinslang is iets wat eigenlijk voor zichzelf spreekt. Kraan open en iedereen is gewaarschuwd! De meeste tuinslangen hebben een opzetstukje waar je een kop op kunt zetten. Door deze kop kun je de manier waarop je spuit veranderen, van een wat zachtere wijde stand tot een hardere straal.

Sproeier

Een sproeier is een apart opzetstuk voor je tuinslang. Er zijn hier ook verschillende van verkrijgbaar, van een rondje waarmee de tuinslang een soort fonteintje wordt tot een soort buis met allemaal gaatjes erin, zodat het ook omhoog spuit.

Waterpistolen

Ja ja, ze zijn er nog, de waterpistolen. Er is echt een groot verschil in de waterpistolen. Je kunt kiezen voor een klein handwaterpistooltje of juist die ouderwetse supersoakers. Met een supersoaker kun jij het watergevecht zeker wel winnen! Je kunt daarnaast ook gaan voor een waterspuit. Deze bestaan uit twee delen: een grote voorkant en een kleine achterkant. Ze werken als een spuit: de voorkant houd je in het water en je trekt de achterkant naar achter. Zo zuig je het water in de buis van de voorkant. Wil je spuiten, duw je de achterkant weer naar voren! Hoe harder je duwt, hoe harder de straal. Nadeel hiervan is echter wel dat je elke keer opnieuw water de spuit in moet zuigen, maar je hebt minstens net zoveel lol als met de andere waterpistolen!

Waterpistool

Waterballonnen

Nu we het toch over een watergevecht hebben, waterballonnen zijn wel een must. Deze werken simpel: ballon om de kraan, water erin, knoopje maken en gooien maar! Je zou deze ook kunnen gebruiken als je aan het glijden bent op je buikschuifbaan, kijken of je de anderen kunt raken terwijl ze glijden.


Kevin

Heyhey! Mijn naam is Kevin Dijkstra, ik ben 21 jaar oud en kom uit Ter Aar. Ik studeer op dit moment Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik loop daarvoor stage bij Perry als E-commerce stagiair. Wat betreft hobby’s: ik speel nu al 16 jaar voetbal bij de plaatselijke club TAVV, waar ik op dit moment in de selectie speel. Daarnaast ben ik al een tijdje bezig met fitness, waarbij ik naast het zelf sporten, ook anderen begeleid als Personal Trainer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.