Zes dingen die je nog niet wist over Perry
Perry sport behoort al jaren tot het straatbeeld van winkelend Nederland, maar sinds wanneer precies? Er zijn in al die tijd behoorlijk verassende veranderingen geweest in de naam, het aanbod, de panden en nog veel meer dingen die we allang weer vergeten waren. Deze zes dingen wist jij vast nog niet.
1. Eerste Perry komt uit 1866
Dat je ouders vroeger ook al bij Perry kwamen dat wist je wel, maar wist je ook dat de eerste Perry winkel al in 1866 zijn deuren opende? Terwijl de eerste spoorlijnen in Nederland werden uitgebreid begon de familie Verster een winkel onder de naam Perry&Co. De winkel aan de kalverstraat verkocht innovatieve producten van over de hele wereld, waarmee het al snel als trendsetter bekend werd.

2. Monopoly en Perry
Iedereen heeft wel eens Monopoly gespeeld, en je zult je misschien afgevraagd hebben hoe ooit die Nederlandse straatnamen gekozen zijn. In 1941 verschijnt Monopoly op de Nederlandse markt geïntroduceerd door Perry&Co. Alle straatnamen zijn plekken waar Perry op dat moment een filiaal of magazijn had.

3. Sportwinkel Perry
Jij kent Perry als grote sportzaak, maar dat is niet altijd zo geweest. Het moment dat de familie Verster de Perry&Co verkoopt in 1959 komt daar pas echt verandering in. Er volgt een fusie met een sportzaak Leo van der Kar. Onder de naam Perry van der Kar wordt Perry de grootste en meest professionele sportzaak van Nederland.
4. De naam Perry sport
Perry sport is de naam hoe de meeste van jullie de winkel zullen kennen. Deze ontstond pas in 1978 toen de eigenaar van Perry en het sporthuis besloot deze twee bedrijven samen te voegen. Die eigenaar was op dat moment de Bijenkorf, al gaat in 1984 Perry naar de V&D. Al die tijd blijft het een op zich zelf staande winkel met de naam Perry Sport.
5. Olympische Spelen 1964
Bij de spelen in Tokyo denken we nu aan 2020, maar vergeet de editie van 1964 niet. Weet u nog? Het jaar van Anton Geesink en Erica Terpstra. Niet alleen vanwege de sportprestaties waren deze spelen erg belangrijk voor Perry. Het hele Nederlandse Olympische team is dat jaar gekleed door Perry.
6. Eigen merken Perry
Je wist misschien niet dat Perry naast grote internationale merken ook eigen merken verkoopt. Dat gebeurt al sinds 1994. Spex, Wildebeast en INQ zijn allemaal gericht op een andere productcategorie van Perry. Spex is het merk voor beachwear en wintersportkleding, INQ focust zich op de atleet die het beste uit zichzelf wil halen en Wildebeast is er voor de avonturiers.

Naast sportcommunicatiestudente is Merel (21) runningexpert en marketingstagiair bij Perry. Ze heeft veel kennis over hardlopen maar weet ook veel van fitness en voeding. “Hardlopen is mijn sport, ik ben opgegroeid op de atletiekbaan. Het allerleukst vind ik om verhalen te vertellen rondom sport. Of het nu gaat over Dafne Schippers of hoe jij zelf sneller kunt worden, ik deel het graag.”
7. Dat als iets wordt besteld bij Perry Sport de klantenservice telefonisch onbereikbaar is en niet gereageerd wordt op e-mails. Pakketje zoek bij DHL. Perry Sport moet onderzoek laten starten, maar is onbereikbaar. Wist ik ook niet dat de klantenservice zo slecht was.
Hi Joyce,
Onze excuses voor de gebrekkige communicatie en wat vervelend dat je al lang wacht op jouw bestelling. We snappen heel goed dat je de status wil weten en een duidelijk antwoord verwacht.
We werken er met man en macht raan om iedereen te beantwoorden, zowel telefonisch als op de mail. Helaas is het bij ons enorm druk waardoor een reactie langer duurt dan je van ons gewend bent en mag verwachten. We zullen je zeker nog antwoorden op je vraag.