Welke voetbalschoen past bij jou?

Nike, adidas, PUMA verschillende modellen, verschillende stoffen, innovaties: er is onwijs veel keuze als het gaat om voetbalschoenen.

Een goed paar voetbalschoenen kiezen is niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn allemaal verschillende zaken die meespelen met het kiezen van de juiste voetbalschoenen. Om de keuze makkelijker te maken, zetten wij alle belangrijke factoren op een rijtje, zo dat je snel voetbalschoenen kunt kopen die het beste bij jou passen. Je moet zeker rekening houden met de volgende factoren:

Ondergrond

In totaal zijn er zes verschillende soorten ondergronden waarop je kunt voetballen:

In principe kun je met iedere voetbalschoen die bestemd is voor gras ook op kunstgras spelen. Andersom geldt dat niet. Wanneer jij met kunstgrasschoenen op gewoon gras gaat spelen, dan gaat dat problemen opleveren. Je bent namelijk niet voorzien van de juiste grip waardoor je uit kunt glijden.

Stof

Er zijn drie verschillende soorten stof: leer, kunststof en geweven.

Leer
Het begon allemaal met de stof leer. Vroeger waren namelijk alle schoenen gemaakt van leer. Tegenwoordig is de selectie hiervan nog maar beperkt. Over het algemeen worden er drie soorten leer gebruikt: kalfs-, runder- en kangoeroeleer. Een van de voordelen van leren schoenen is dat ze zich gaan aanpassen naar je voet. Je kunt dit proces nog versnellen door ze voor gebruik even nat te maken. Ook voelt leer zacht aan om je voet en biedt het dus extra comfort. Echter is het nadeel dat leer meer onderhoud vereist ten opzichte van kunststof. Je moet leren voetbalschoenen namelijk goed schoonmaken en invetten om uitdroging te voorkomen. Maar dat weegt natuurlijk niet op tegen het feit dat leren schoenen over het algemeen langer goed blijven. Oftewel: als je voor leer kiest, dan kies je voor duurzaam.

Kunststof
Veel van de moderne schoenen worden van kunststof gemaakt. Kunststof schoenen hebben minder onderhoud nodig dan leren schoenen en zijn vorm vast. Ook zijn de kunststof schoenen erg licht, waardoor ze dus vooral door buitenspelers geliefd zijn.

Geweven
Wat de laatste jaren steeds meer te zien is, zijn de welbekende schoenen ‘met sokje’. Door het geweven materiaal sluiten de schoenen naadloos aan op je voeten. Daarbij zorgt het sokje voor extra stabiliteit en dat wil je natuurlijk graag aangezien je veel explosieve, zijwaartse bewegingen maakt tijdens het voetballen.

Pasvorm

Ieder mens is uniek en iedere voet dus ook. Het is belangrijk dat jouw schoenen goed aansluiten bij jouw voeten. Heb je een brede voet, kies dan voor een wat breder model. Denk hierbij aan de Nike Tiempo, Nike Phanthom, de Puma Future, Adidas Copa en Copa Mundial. Heb je daarentegen een smalle voet, ga dan voor de Nike Mercurial, Adidas X en Adidas Nemeziz.   

Twijfel je over de maat?

Geen probleem, kom even langs in de winkel en maak een afspraak bij een van onze specialisten. Het is ook mogelijk om dit online al te doen. Daarvoor klik je hier. De specialist scant vervolgens jouw voeten door middel van Safesize, zodat je weet of je de juiste maat hebt van jouw schoen naar keuze.

Heyhey! Mijn naam is Kevin Dijkstra, ik ben 21 jaar oud en kom uit Ter Aar. Ik studeer op dit moment Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik loop daarvoor stage bij Perry als E-commerce stagiair. Wat betreft hobby’s: ik speel nu al 16 jaar voetbal bij de plaatselijke club TAVV, waar ik op dit moment in de selectie speel. Daarnaast ben ik al een tijdje bezig met fitness, waarbij ik naast het zelf sporten, ook anderen begeleid als Personal Trainer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *