Welke kleding draag je tijdens yoga?

Tof! Je hebt je ingeschreven voor je eerste yogales. Nu moet je nog yogakleding kopen. Ben je op zoek naar yogakleding, maar weet je niet wat je aan moet doen tijdens jouw yogales? In deze blog leg ik je graag uit of je nu een korte of een lange yogabroek aan moet doen en moet het een legging zijn of een joggingbroek. Je leest het hier. 

In dit blog komen de volgende zaken aan bod:

  1. Een yogabeha met of zonder ondersteuning
  2. Een ademende of een dikke yogasporttop
  3. Een yogalegging of een joggingsbroek 
  4. Yogasokken voor extra grip 
  5. Dikke yogakleding voor na de les 

Een yogabeha met of zonder ondersteuning

Voor vrouwen is het belangrijk om een yogabeha te kiezen die past bij de yogavorm die jij gaat beoefenen. Voor een rustigere yogavorm kies je voor een basis yogabeha en heb je niet per se ondersteuning nodig. Voor een intensievere yogavorm heb je, net als in de sportschool, wel een ondersteunende sportbeha nodig. Let wel op: een gewone sportbeha is vaak te strak om het middenrif voor de ademhalingsoefeningen tijdens een yogales. Daarom zijn er speciale yogabeha’s. 

Een ademende of een dikke yogasporttop

Doe jij meer aan rustige trainingsvormen zoals yin yoga? Kies dan voor stretchende, warme yogasporttops. Dikkere sporttops zorgen ervoor dat je warm blijft tijdens de yogaposes die je tijdens low intensity workouts vaak langer vast moet houden. Doe jij vooral aan actieve yogavormen, zoals power en vinyasa yoga? Ga dan voor luchtige, ademende yogasporttops met stretch. De stretch is fijn om alle yogaposes goed uit te voeren. Luchtigheid is belangrijk tijdens intensieve lessen, zodat je zweet afgevoerd wordt.

PUMA’s Roze luchtige yogatop

Een yogalegging of een joggingbroek


Over het algemeen is het voor alle yogavormen prettig om een yogalegging te dragen die een brede band heeft in de taille. Banden met touwtjes of knopen kunnen gaan knellen tijdens je stretches en dat is voor niemand prettig. Ook voor yogaleggings en joggingbroeken geldt dat de keuze hierin heel erg afhangt van de yogavorm die je beoefent of wil gaan beoefenen. Voor de actievere yogavormen is het prettig om een zweetafvoerende yogalegging te dragen. De keuze voor een strakke of een wijdere yogalegging ligt aan wat jij zelf prettig vindt en wat past bij jouw lichaam. Voor de rustige, relaxte yogavormen is het fijn om zowel een yogalegging of een joggingbroek te dragen. Voor de warme yogavormen geldt natuurlijk dat het dragen van een luchtige legging of een yogashort het prettigst is vanwege de warmte en het zweten.

Yogasokken voor extra grip 

Tijdens intensieve yoga workouts, zoals hatha yoga, power yoga en vinyasa yoga, moet je in allerlei posities blijven staan. Balans en stabiliteit zijn hierbij erg belangrijk. Ook de keuze voor een goed yogamat speelt hierbij een grote rol, maar voor net dat beetje extra stabiliteit kies je voor yogasokken. Deze sokken hebben rubberen grip puntjes onder de zool waardoor je steviger op je matje staat.

Dikke yoga kleding voor tijdens of na de les 

Of je nu een actieve of rustige yogavorm beoefent, of je hebt de hele les stilgelegen of je hebt behoorlijk gezweet. In beide gevallen is het fijn om na de workout een warme trui of joggingbroek over je yogakleding aan te trekken. Zo zorg je ervoor dat je geen kou vat. Ook tijdens niet intensieve, rustige yogalessen, zoals yin en yan yoga, is het prettig om warme kleding bij je te hebben. Wanneer je de hele tijd stil ligt tijdens de yogales, kun je het namelijk snel koud krijgen. Neem naar zulke yogalessen altijd een extra warme yogatrui mee of een grote sjaal. 

Bekijk hier alle yogakleding bij Perry


Tamara Alisha Hoogerwaard

Ik ben Tamara, overdags werkzaam als contentmarketeer en in de avonden en weekenden als sport performance coach. Met zelf een fitness- en kickboksverleden begeleid ik mensen in small group trainingen, van booty en mobiliteitstrainingen tot kracht- en conditieworkouts en 1 op 1 trainingen. Daarnaast geef ik ook basisadvies voor voeding. Het belangrijkste vind ik dat je je goed voelt in je lichaam, van binnen en van buiten en daar help ik je bij.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *