We mogen weer: vergeet niks met de back-to-school checklist

Weken van zon, zee en luieren zijn bijna voorbij. We genieten nog even van de laatste zonnestralen voordat we het nieuwe schooljaar gestalte gaan geven. In de hipste looks en met de juiste voorbereiding uiteraard. Bang dat je een valse start gaat maken? Wij maken je checklist compleet met onderstaande items.

Rugzak: je spullen mooi bij elkaar

De rugzak staat symbool voor de schoolperiode. Je kent vast de Eastpak nog die we tot de dag van vandaag nog vaak gaan zien op en rond de scholen. Hiertoe kunnen we inmiddels een nieuw type schooltas rekenen: shoppers. Dit zijn grote tassen die vaak op het strand of in de supermarkt te spotten zijn, maar ook prima doorkunnen als schooltas. Ze zijn ideaal om (school)boeken en wat extra accessoires in mee te nemen. En omdat design minstens zo belangrijk is, zijn ze ook in allerlei leuke prints verkrijgbaar. Onder andere O’Neill en Protest hebben hier hun best op gedaan.

Drinkfles: maakt drinken leuk en makkelijk

Vergeet single use plastic. Veel leuker – en beter voor het milieu – zijn drinkflessen. Onmisbaar voor onderweg, tijdens pauzes of colleges. De ideale schoolbeker is niet alleen lekvrij, maar ook vrij van chemische stoffen, zoals BPA of PVC. Leuk tegenwoordig zijn de speelse designs zoals we die kennen van Dopper, Bobble en Mizu. Wil je onderweg genieten van je favoriete koffie of thee, dan is een thermobeker ideaal. Voordelen? Je koffie blijft lekker warm, je kunt makkelijk en lekvrij drinken en je bespaart op wegwerpbekers.

Sneakers: stijlvol van het ene naar het andere college

Uiteraard de smaakmakers van je outfit. In de sneakermode gaan de trends razendsnel. Gelukkig kun je altijd terugvallen op de retro-modellen. We kennen allemaal de nostalgische, inmiddels aardig retro geworden designs van de Nike Air Max. Maar ook de old-school tennissneakers, zoals deze van Champion, zijn nooit echt uit de mode geraakt. Een duidelijke trend van nu is de Chunky/Dad sneakers. Zij kenmerken zich door de dikke zool, geïnspireerd op de jaren 90, toen sportschoenen vaak een enorm dikke zool hadden. Grote voorlopers van deze trend zijn FILA, PUMA en Reebok. Perfect om van college naar college te gaan.

sneakers

Comfy joggers: bijkomen na een drukke dag

Bijkomen van een lange, zware schooldag kan in een joggingbroek natuurlijk heel goed. Een joggingbroek zit natuurlijk heel lekker en staat tegenwoordig niet meer synoniem met een slordige look. Zo hebben veel merken wat meer hun best gedaan op het design, waardoor je ze ook heel goed buiten de deur kunt dragen. Voorbeelden zijn broeken met tapings aan de zijkanten of met opvallend grote merkdetails.

joggingbroek

Etuis: om alles bij elkaar te houden

Voor al je handgeschreven notities, huiswerk en toetsen zijn schrijfwaren – zoals pennen en potloden – onmisbaar. Tevens een etui, zodat je alles bij elkaar kunt houden.

Zoek je meer inspiratie? Bekijk dan onze back to school-pagina en maak er een mooi schooljaar van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *