Wat heb je nodig voor een uitgeruste thuisvakantie?

Alle benodigdheden voor de perfecte thuisvakantie plus inspiratie voor je thuisvakantieplannen lees je hier.

Thuis vakantie vieren heeft ook voordelen: pakken, reizen en stressen is er niet meer bij. Om het echte vakantie gevoel te bereiken, moet je het wel zelf speciaal maken. Dit lijkt misschien een uitdaging, maar dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wanneer we denken aan vakantie, denken we automatisch aan avontuur, ontspanning en plezier. Met slechts een paar spullen voldoet je eigen achtertuin al aan deze criteria.

Avontuur

Voor de avonturiers onder ons hebben we wat verschillende benodigdheden op een rijtje gezet om de mooiste avonturen te beleven vanuit huis. Een heerlijk plan is bijvoorbeeld om met een opblaasboot of kajak eropuit te gaan. Gooi de boot in water dicht bij huis, pak een lunchpakket en doe je telefoon in een waterdicht hoesje. Iedereen aan boord? Klaar voor vertrek!

Bij een spannende vakantie hoort  ook slapen onder de sterren. Met een warme slaapzak en een luchtbed slaap je heerlijk in je eigen tuin. Vergeet de muggenspray niet op te doen om jeuk te voorkomen. Vind je slapen onder de sterren net iets te ver gaan? Met een tent kan je natuurlijk ook enorm veel plezier beleven aan kamperen in eigen tuin.

  1. Opblaaszwembad, waterdicht telefoonhoesje, thermofles
  2. Slaapzak, luchtbed, muggenspray
  3. Tent

Ontspannen

Zon, zwembad en samen zijn, dat zorgt al voor een ontspannen vakantiegevoel. Krijg een lekker vakantiekleurtje door met nieuwe badkleding in de zon te gaan liggen. Let wel goed op, bescherm je ogen met een bril, zet een hoed op, smeer jezelf in en drink voldoende water. Voor de kinderen is er natuurlijk niets mooier dan het zwembad. En hoewel de glijbanen altijd kritisch beoordeeld worden, is er geen reden om zelf niet een zwemparadijs te kunnen bouwen. Met een zwembad, waterpistolen en een gek opblaasbeest kan de vakantiepret niet uitblijven. Buiten zijn draagt bij aan dat vakantiegevoel, als het na een barbecue begint af te koelen trekt iedereen gewoon zijn favoriete sweater/fleece aan om ook de avonduurtjes nog even samen buiten te zijn.

  1. Beachkleding, hoed, zonnebril, zonnebrand
  2. Opblaasbeesten, waterspeelgoed
  3. Sweaters en fleecevesten

Fun

Betekent vakantie voor jullie samen spellen spelen? Gelukkig leent een thuisvakantie zich hier perfect voor. Het spel kubb is een heuse aanrader, en kan ook op een grasveld in de buurt wanneer je tuin niet zo groot is. Met houten stokken probeer je de blokken van het andere team aan de overkant om te gooien. Een spel dat leuk is voor kinderen, maar ook zeker bij volwassenen de nodige lol oplevert. Op afstand zijn er misschien ook nog toeschouwers die genieten van jullie spel.

In je achtertuin zijn nog veel meer mogelijkheden voor sporten die je aan vakantie doen denken. Bijvoorbeeld beachvolleybal of voetvolley. Bij voetvolley speel je ook met een volleybal en een net, maar dan probeer je de voeten te gebruiken. Met een set badmintonrackets heb je ook al snel het gevoel dat je op de camping staat wanneer je een potje overspeelt. Ook een spelletje jeu de boules, is een perfecte vakantieactiviteit.

  1. Diving balls
  2. Volleybal
  3. Badmintonset
  4. Voetbalset

Heb jij tips voor een geslaagde tuinvakantie? Laat het weten in de reacties.


Merel

Naast sportcommunicatiestudente is Merel (21) runningexpert en marketingstagiair bij Perry. Ze heeft veel kennis over hardlopen maar weet ook veel van fitness en voeding. “Hardlopen is mijn sport, ik ben opgegroeid op de atletiekbaan. Het allerleukst vind ik om verhalen te vertellen rondom sport. Of het nu gaat over Dafne Schippers of hoe jij zelf sneller kunt worden, ik deel het graag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *