Vind de perfecte sportbeha in de nieuwe collectie van adidas

Een sportbeha is een onmisbaar item tijdens het sporten. Het maakt niet uit of je gaat wandelen, meedoet aan een yogales of een hardloopsessie op de planning hebt staan. Goede ondersteuning van je borsten is altijd een must. Sinds kort heeft adidas een gloednieuwe sportbehacollectie gelanceerd die volledig in het teken staat van: comfort, de juiste ondersteuning en de perfecte maat.

Dat een sportbeha een essentieel kledingstuk is tijdens het sporten, zal je zelf weleens ervaren hebben. Als je niet de juiste ondersteuning hebt, kan sporten zelfs pijn doen waardoor ook je sportprestaties er niet beter op worden. Investeer daarom in een goede sportbeha die de beweging van je borsten vermindert en je te allen tijde comfort biedt. Hoe vind je die perfecte sportbeha? Dat leggen we hieronder haarfijn voor je uit!

Geef je borsten de ondersteuning die ze verdienen

Aan de hand van de gloednieuwe sportbehacollectie probeert adidas nog eens te benadrukken hoe belangrijk het is om de juiste sportbeha voor jezelf aan te schaffen. Het dragen van de juiste sportbeha is namelijk net zo belangrijk als het hebben van de juiste sportschoenen.

Wist je dat…
Als jouw borsten niet goed ondersteund worden tijdens het hardlopen, je borsten net zoveel G-krachten ondergaan als een F1-coureur? Laat die informatie even bezinken. De juiste ondersteuning is dus ontzettend belangrijk!

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat veel vrouwen pijn of ongemakken ondervinden aan hun borsten tijdens of na het sporten. Tegelijkertijd blijkt dat bijna 90% van de vrouwen een verkeerde maat sportbeha draagt. Dat kan op lange termijn zorgen voor pijn aan de borsten of zelfs nek- en rugklachten.

Om meer vrouwen hiervan bewust te maken, is adidas een campagne met bijbehorende collectie gestart waarmee ze vrouwen de beste support willen bieden tijdens het sporten. Zo is de nieuwe collectie aangevuld met sportbeha’s die geschikt zijn voor verschillende lichaamstypen en allerlei soorten workouts. Zo vind je gegarandeerd jouw perfecte match!

adidas heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met een onderzoeksinstelling om een inclusieve sportbehacollectie te ontwerpen die steun biedt aan alle vrouwen. Iedere vrouw heeft weer andere behoeften, een ander lichaam of doet een andere sport. Met deze nieuwe collectie introduceert adidas nieuwe sportbeha’s die verschillende vrouwen, stijlen, behoeften, lichaamsgrootten en activiteiten ondersteunen. 

Het belang van een sportbeha

Volstaat een normale beha ook tijdens het sporten? Nee. De impact die intensieve bewegingen op jouw borsten heeft, maakt het dragen van een goede sportbeha onvermijdelijk. Deze biedt simpelweg meer gerichte ondersteuning dan een gewone beha. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat een goede sportbeha tot wel 74% van de bewegingen opvangt. Bij een gewoon exemplaar is dit slechts 38%. Daarnaast zijn goede sportbeha’s gemaakt van technische, prestatiegerichte stoffen die niet schuren, meer bewegingsvrijheid geven en de transpiratie reguleren.

Wanneer je geen sportbeha draagt bewegen borsten ongecontroleerd mee tijdens het sporten. Sprintjes, sprongen, maar ook yogaposes zorgen ervoor dat je borsten zowel verticale als horizontale bewegingen maken. Aangezien je borsten enkel bestaan uit vet-, klier- en bindweefsel worden deze bewegingen niet opgevangen door spieren. Daar heb je een sportbeha voor nodig.

Als je geen sportbeha draagt, heb je de kans om de huidstructuren en het bindweefsel van je borsten blijvend te beschadigen en uit te rekken. Het maakt hierbij niet uit hoe groot of klein je borsten zijn. Zodra dit eenmaal gebeurd is, is de schade niet meer te herstellen. Het resultaat: je borsten kunnen gaan hangen. Naast blijvende klachten of schade aan je borsten, gaan ook je sportprestaties achteruit zonder juiste ondersteuning. Sporten met pijn aan je borsten houd je namelijk niet lang vol.

Welke ondersteuning heb jij nodig?

Misschien denk je er minder snel over na om een goede sportbeha aan te trekken wanneer je doet aan yoga of even gaat wandelen, maar zelfs tijdens low intensity sportactiviteiten is het aan te raden om te zorgen voor de juiste ondersteuning!

De nieuwe sportbehacollectie van adidas is volledig gericht op meer comfort en een betere fit tijdens iedere soort sport. Het kiezen van de juiste sportbeha hangt dus niet alleen af van je cupmaat, ook de mate van ondersteuning is belangrijk. Afhankelijk van de bewegingsimpact van jouw sport, heb je andere ondersteuning nodig. In de collectie van adidas wordt er daarom onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten sportbeha’s.

  • Everyday sportbeha: ontworpen voor loungen en geen heftige bewegingen/workouts (low intensity).
  • Studio sportbeha: geschikt voor yoga, pilates of andere lage intensiteit sporten (low intensity).
  • Train sportbeha: ontworpen voor meer intensieve trainingen en workouts zoals bijvoorbeeld een HIIT sportles (medium intensity).
  • Run sportbeha: deze sportbeha biedt de meeste ondersteuning in de gehele collectie van adidas. Speciaal ontworpen voor alle intensieve sportactiviteiten (high intensity).

Over het algemeen wordt de mate van ondersteuning uitgedrukt in drie levels: lowmedium en high intensity.  

Low intensity

Medium intensity

High intensity

Lichte support voor kleinere cupmaten en lage intensity activiteiten zoals wandelen, yoga, pilates en krachttraining.

Medium support voor kleinere cupmaten en medium intensity activiteiten zoals spinning, wintersport, dansen en circuittraining.

High support voor de grotere cupmaten en hoge intensity sporten zoals hardlopen, paardrijden, boksen, cardio en crossfit.

Hoe weet je welke maat je nodig hebt?

Zodra je weet hoe je jouw borsten kunt opmeten is het eigenlijk heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is de nieuwe size guide van adidas en een meetlint.

Stap 1: Meet de omvang van de borst. Meet hierbij het volste gedeelte van de borst. Zorg ervoor dat je het meetlint niet te strak aantrekt anders klopt de maat later alsnog niet. Onthoud dit cijfer.

Stap 2: Meet de onderkant van de borst. Plaats het meetlint net onder de borsten. Ook hier is het van belang om het meetlint niet te strak aan te trekken. Onthoud ook dit cijfer.

Stap 3: Bekijk de online maattabel hieronder om erachter te komen welke maat je precies nodig hebt of vul de twee cijfers in via de online size guide en die gaat voor je aan de slag.

Tips voor het passen van een sportbeha

De sportbeha…

  • Moet strak aansluiten: Maar ook weer niet te strak. Je wil immers wel gewoon kunnen ademhalen.
  • Mag zich niet verplaatsen: Rek je daarom even helemaal uit. Breng je armen gestrekt boven je hoofd. Kruipt hij omhoog? Probeer dan een kleinere cupmaat of omvang.
  • Moet voldoende ondersteuning geven: Spring daarom een aantal keer op en neer. Bouncen je borsten nog flink? Neem dan een maatje kleiner.
  • Mag niet irriteren: Voelt het ergens niet comfortabel? Drukt er een randje of een naadje in je huid? Probeer dan een ander model.

Hi! Ik ben Tessa, 23 jaar en werkzaam op de E-commerce afdeling van Perry. Dansen is mijn grootste passie in het leven. Ik daag mezelf graag uit met nieuwe dansstijlen. Ik was daarom ook jarenlang in diverse dansscholen te vinden. Naast het feit dat de dansvloer voelt als een tweede thuis, ben ik vanwege mijn voorliefde voor schrijven en lezen ook regelmatig in de luie stoel te vinden met een pen in de ene hand, een kop thee in de ander en een goed boek op schoot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.