Op wintersport? Vergeet niks met deze ultieme checklist

Je wintersportvakantie is geboekt. Hoera! Nu kunnen de voorbereidingen beginnen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde wintersporter, je moet best veel dingen regelen. Daarom hebben wij de ultieme wintersportchecklist voor je samengesteld. Wedden dat je straks niks meer vergeet?​

 1. Ski-jas en –broek

  Dit zijn vaak de duurste items van je collectie. Als je voor het eerst op wintersport gaat, is lenen van familie en vrienden altijd een optie. Perry heeft voor elke wintersporter een uitgebreide collectie, waaronder die van Spex en O’Neill die naast functioneel ook een lust zijn voor het oog. 

 2. Handschoenen

  Koude handen op de piste zijn erg vervelend. Zorg daarom voor goede handschoenen. Deze zorgen niet alleen voor warme handen, maar ook voor bescherming. Bijvoorbeeld tegen de zijkanten van je ski’s of snowboard, die best scherp zijn. Maar ook als je ongelukkig ten val komt, geven ze je extra bescherming.

 3. Helm/muts

  Een helm is essentieel voor op de piste en tegenwoordig zelfs verplicht in veel gebieden. Je bent immers niet alleen op de piste, en je hebt een ongeluk niet altijd zelf in de hand – ook al kun je nog zo goed skiën. Daarnaast is een muts altijd handig om bij je te hebben. Als je tussendoor even gaat rusten of lunchen, ziet dat er toch wat gek uit met een helm op je hoofd. Tip: met de mutsen van O’Neill en Barts wil je gezien worden! 

 4. Skibril/zonnebril

  Een skibril is ook zo’n absolute must. Eerder legde ik al uit wat voor verschillende soorten skibrillen er zijn. Ze beschermen niet alleen je ogen tegen de zon en kou, maar ook tegen opspattende sneeuw. Omdat de zon vaak goed aan het branden is, is ook een zonnebril geen overbodige luxe.

 5. Skisokken

  Skisokken zijn lekker warm en beschermen je kuiten en scheenbenen tegen de ski- of snowboardschoenen. Elke dag nieuwe sokken is prettig, maar je kunt prima twee dagen met een paar sokken doen.

 6. Thermokleding

  Thermokleding is er in verschillende vormen (je hebt ze voor zowel je boven- als onderlijf), maten en merken. Deze kleding zorgt er niet alleen voor dat je het warm hebt, maar ook dat je vocht dat je transpireert naar buiten afgevoerd wordt.

 7. Snowboots

  Het voordeel van snowboots is dat er een beter profiel aan de onderkant zit dan bij gewone schoenen. Daarnaast zijn ze vaak extra gevoerd aan de binnenkant, zodat je voeten lekker warm blijven.

 8. Kol/buff

  Een kol, ook wel buff genoemd, is prettig voor als het wat kouder is op je wintersport. Je hebt ze in verschillende soorten en maten; met fleece, zonder fleece of wat langer, zodat je ze ook over je hoofd kunt doen. Ze zijn altijd multifunctioneel en daardoor kun je ze op allerlei manieren dragen en gebruiken. Altijd handig om achter de hand te hebben.

 9. Zonnebrand

  Er zijn speciale tubes ontwikkeld voor wintersporters. Hierin zit niet alleen zonnebrand, maar ook een lippenbalsem. Je huid is erg gevoelig op wintersport; de winterzon kan behoorlijk fel schijnen, maar het kan ook erg koud zijn. Verstandig dus om aan huidverzorging te doen.

 10. Rugzak

  Sommige mensen zweren erbij, anderen vinden het onhandig. Maar een kleine rugzak is toch wel heel fijn. Stop er niet teveel in, maar een fles water en wat te eten zijn nooit overbodig om mee te nemen.

Met deze paklijst ga je ongetwijfeld niks vergeten in aanloop naar je volgende wintersport. Natuurlijk is dit niet alles, je neemt natuurlijk ook nog vrijetijdskleding mee. En vergeet je paspoort niet!


Kristen

Ik ben Kristen Bos en afdelingshoofd van de ski-/outdoorafdeling van de Perry Sport in Groningen. Naast mijn werkzaamheden in Groningen ben ik snowboardlerares in Oostenrijk. In september ben ik afgestudeerd en ben ik in het bezit van de bachelor Sport, Gezondheid en Management. Snowboarden, surfen, reizen en koken zijn grote hobby’s van mij.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.