Tips voor een onvergetelijke Vaderdag voor jouw papa

De derde zondag van juni is het weer zover: Vaderdag. Een dag om niet te vergeten, want die fantastische papa van jou mag ook weleens in het zonnetje gezet worden. Je kan natuurlijk een kaartje schrijven of een biertje drinken, maar het kan beter. Doe wat simpele voorbereidingen en maak het een onvergetelijke dag. Hier lees je tips om Vaderdag tot een succes te maken.

Wat voor cadeau koop ik voor Vaderdag?

De dag is niet compleet zonder een leuk cadeau voor je vader, maar de ene papa is de andere niet. Voor iedere vader zijn er leuke cadeaus te vinden, en de inspiratie vind je hier.

Coach papa
Is jouw vader naast de beste vader ook een geweldige coach van je sportteam? Laat zien dat je deze kant van hem zeer waardeert met een bijpassend presentje. Bij Perry vind je verschillende leuke kleinigheidjes die voor iedere coach van pas komen. Denk aan een fluitje, stopwatch, bidon, zweetbandjes, petten of een trainingspak. Zoek even in je archief naar een foto waar hij jou coacht en print deze uit. Pak het samen met een kaartje leuk in en je zal je vader zeker blij verassen.

Fitte papa
Is jouw vader superfit en doet hij alle sportieve activiteiten fanatiek met jullie mee? Als je wil laten weten dat dit iets is wat je geweldig vindt kan dat door verschillende cadeautjes. Verzin eerst even wat zijn favoriete sport is en wat daar bij past. Van tennisballen tot dumbbells, je vindt vast iets leuks voor je pa. Ook mooie ademende sportkleding is altijd een goed cadeau voor sportievelingen. Of wat dacht je van sportsokken? Pak het samen in met een foto waar op jullie sporten en een uitnodiging om snel samen jullie favoriete sport te beoefenen.

Stoere papa
Is jouw vader superstoer, durft hij alles en ziet hij er cool uit? Hij vindt het vast heel leuk als je laat blijken hoe erg je dat waardeert. Er zijn verschillende cadeaus die horen bij stoere vaders. Heeft hij al een zakmes en een kompas? Ook petten, rugzakken en stoere shirts zijn cadeaus die goed zullen scoren. Zoek een foto van wanneer jullie samen iets stoers gingen doen en print die uit. Samen met een kaartje zal dit je vader zeker blij maken.

Wat te doen met Vaderdag?

Begin de dag goed door een speciaal ontbijt klaar te maken. Bedenk goed wat je pa’s lievelingseten is en zorg dat dit er onderdeel van is. Kook een ei en laat de kleintjes het ei tekenen alsof het papa’s hoofd is. Maak wat lekkers, laat de kinderen versieren en vergeet de koffie niet. Neem ook de cadeautjes en knutselwerkjes mee naar boven. Zo kunnen jullie samen met z’n allen nog even in bed genieten. Zeker weten dat je vader daar van zal genieten!

Wat is er leuker dan samen sporten? Nou oké, die keer dat jullie samen naar bootcamp gingen was misschien zwaar, maar voetballen en actieve spellen zijn fantastisch. Zet doeltjes op in de tuin, laat je vader de teams bepalen en begin met een mini-voetbaltoernooi. Vervolgens kunnen jullie ook frisbee spelen, badmintonnen of volleyballen. Voor iedere familie is er een leuke manier de tijd sportief door te brengen.

Dat je vader altijd bloedfanatiek is moet je hem vandaag natuurlijk vergeven. Tijd om spelletjes te spelen. Dit kan op allerlei manieren, laat je vader zijn favoriete kiezen. Jullie kunnen via console gamen, of juist bord- en kaartspellen. Er zijn ook veel leuke familiespellen voor buiten, zoals kubb of jeu de boules.

Tijd om gewoon samen op de bank te zitten is stiekem toch het allerfijnst. Trek een lekkere joggingbroek aan, laat je vader een film kiezen en maak snacks. Kruip lekker samen op de bank en lach stiekem om je vaders commentaar op de film. Hopelijk heb je een heerlijke dag, en hebben jullie van elkaar kunnen genieten.


Merel

Naast sportcommunicatiestudente is Merel (21) runningexpert en marketingstagiair bij Perry. Ze heeft veel kennis over hardlopen maar weet ook veel van fitness en voeding. “Hardlopen is mijn sport, ik ben opgegroeid op de atletiekbaan. Het allerleukst vind ik om verhalen te vertellen rondom sport. Of het nu gaat over Dafne Schippers of hoe jij zelf sneller kunt worden, ik deel het graag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *