Tips om in coronatijd met een Oranjegevoel het Nederlands elftal te kijken

Als 1 man achter Oranje voor de buis!

Binnenkort barst het Europees Kampioenschap voetbal weer los. Nou ja, barst los… In deze coronatijd heb je als echte voetbalfan wel een uitdaging om die unieke sfeer te ervaren. Natuurlijk worden de wedstrijden live uitgezonden op televisie, en is er beperkt publiek toegestaan, maar de EK-ervaring is zonder corona toch anders. Wil je dat echte Oranjegevoel oproepen, dan zal je zelf – letterlijk – de slingers moeten ophangen. Hoe je dit doet, deel ik in dit blog. Laten we er met z’n allen een Oranjefestijn van maken!

1. Juich mee in een coronaproof café

Oké, de polonaise zit er helaas niet in, maar er zijn nog genoeg cafés waar je, vaak op groot scherm en ook op het terras, naar ‘onze jongens’ kunt kijken. Op afstand weliswaar… Val elkaar dus niet in de armen bij een doelpunt, foeter de scheids alleen uit vanachter je mondkapje en geef je buurman juist wél dat elleboogje, maar dan als begroeting.

2. Creëer je eigen thuistribune

Spreekt bovenstaande omgeving je minder aan en kijk je liever thuis voor de buis naar het Nederlands elftal? Creëer dan je eigen thuistribune! Nodig je beste voetbalvrienden uit, houd je hierbij wel aan het toegestane aantal gasten, en richt je woonkamer zo feestelijk en oranje mogelijk in voor een optimale beleving. Stapel bijvoorbeeld wat bierkratjes op elkaar, zodat het lijkt dat jullie tóch op de tribune zitten. En omdat er natuurlijk 1,5 meter tussen moet zitten, kun je ze bijvoorbeeld in een creatieve opstelling plaatsen. Kies je voor een defensieve 3-2-1 opstelling, een gebalanceerde 2-2-2 of een meer aanvallende 2-3-1? Wist je trouwens dat je vier bierkratjes tussen iedereen in moet zetten om op 1,5 meter afstand van elkaar te zitten? Je moet dus wel wat ruimte(lijk inzicht) hebben!

3. Scoor de nieuwe look!

De belangrijkste tip om het ultieme Oranjegevoel te creëren is natuurlijk om voor zoveel mogelijk oranje kleur te zorgen. Hang oranje vlaggetjes op, zet een grote schaal paprikachips neer en steek jezelf in een (nieuwe) oranje outfit! Wil je er helemaal bij horen en het EK bekijken in hetzelfde shirt als onze jongens op het veld dragen? Scoor dan hier jouw nieuwe Oranjetenue.


martijn

Hey, ik ben Martijn (42) en heb een passie voor sport. Vroeger wilde ik sportverslaggever worden dus je kunt bijna geen sport noemen waar ik niet in geïnteresseerd ben! De laatste jaren ben ik steeds meer gericht op outdoor sporten en een bijbehorende leefstijl. Lekker actief zijn, gezond eten maar ook zorgen voor voldoende rust & ontspanning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.