Tips: kerstcadeautjes voor sportievelingen!

Kerst staat bijna voor de deur. Vind je het lastig om te kiezen wat je cadeau gaat geven? Lees dan hier een aantal tips voor leuke sportieve kerstcadeautjes voor je vrienden of familieleden. Zo starten ze het nieuwe jaar sportief!

Sportmaterialen

Sport je vriend(in) of familielid veel thuis of wil diegene beginnen met (thuis)sporten? Dan is het leuk om sportmateriaal cadeau te geven. Er zijn ook sportmaterialen die niet alleen voor thuis geschikt zijn, maar ook voor in de sportschool. Hieronder vind je een aantal sportattributen om cadeau te geven.

Elastieken

Met elastieken is het mogelijk om diverse oefeningen thuis uit te voeren, zoals chest flies of squats. Dit is een leuk cadeau omdat het makkelijk mee te nemen is. Daarnaast is het niet alleen thuis te gebruiken, maar ook in de sportschool. In de sportschool wordt het bijvoorbeeld gebruikt tijdens het rekken of strekken. Daarnaast zijn elastieken ook te gebruiken voor extra weerstand bij een oefening in de sportschool. Elastieken zijn te koop in verschillende varianten met verschillende weerstanden. Zo is het mogelijk om per oefening een elastiek met een andere weerstand te gebruiken.

Springtouw

Touwtje springen is een goede manier om (thuis) te werken aan het uithoudingsvermogen en springkracht. Een springtouw is handig om thuis te sporten, maar het is ook te gebruiken in de sportschool. De meeste sportscholen hebben wel zelf een springtouw. Desondanks is het ook fijn om een eigen springtouw te hebben, omdat je deze kunt aanpassen op jouw behoefte. Daarnaast zijn de meeste springtouwen in de sportschool simpel of al beschadigd. Je kunt zelfs een springtouw kopen dat bijhoudt hoeveel je hebt gesprongen.

Dumbbells

Met een setje dumbbells is je familielid of vriend(in) wel even zoet. Er zijn veel diverse oefeningen mogelijk met dumbbells zoals squats en een pullover. Kies bij voorkeur voor een halterset, waarbij het mogelijk is om het gewicht te verstellen. Hierdoor zijn er meer oefeningen mogelijk. Niet alle spiergroepen zijn immers even sterk. Er zijn verschillende dumbbells te koop in diverse prijscategorieën. Zo is er altijd een set die past bij jouw budget.

Fitnessmatje

Dit heeft iedereen die thuis sport nodig. Ook is het prettig zijn om je eigen fitnessmat mee te nemen naar een les in de sportschool. Dit is veel hygiënischer. De meeste sportscholen maken hun fitnessmatjes zelden of nooit schoon. Thuis zijn er verschillende oefeningen mogelijk op een fitnessmatje, zoals buikspieroefeningen en yogaoefeningen. Je kunt hier ook oefeningen op uitvoeren zoals de flies met een elastiek of een pullover met een dumbbell.

Sportief uitje

Er zijn veel verschillende sportieve uitjes om te ondernemen. Hierdoor hebben jullie meteen een reden om samen iets te ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld als cadeau indoor skydiven of parachutespringen geven. Bij indoor skydiven heb je een vrije val in een tunnel. De vrije val van het parachutespringen wordt hierbij nagebootst. De snelheden van de vrije val zijn tussen de 0 en 250 kilometer per uur. Een ander leuk cadeau is bungeejumpen. In Nederland is dit mogelijk op verschillende locaties. Je springt van een bepaalde hoogte terwijl je vast zit aan een bungeejumptouw. Als je van een extreme hoogte wil springen moet je naar het buitenland gaan.

Ticket voor een sportevent

Door een ticket voor een sportevent te kopen geef je iemand een leuke ervaring cadeau. Je vriend(in) of familielid zal dit cadeau niet snel vergeten. Geef bijvoorbeeld een ticket cadeau voor een sportweekend of ga een weekendje weg naar de Ardennen. Wil je niet meteen een weekend weg? Geef dan een ticket voor een sportevenement van één dag cadeau.

Sportkleding

Iemand heeft nooit genoeg sportkleding. Vooral fanatieke sporters hebben graag veel sportoutfits. Zo hoef je niet (bijna) elke dag een wasje te draaien. Tijdens de winter is het fijn om warme sportkleding cadeau te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een warme hoodie of bodywarmer. Wat voor sport je ontvanger ook beoefent, voor iedereen is er een leuke sportoutfit te koop.

Fitness

Voor vrouwen is het bijvoorbeeld leuk om een sportlegging en bijpassende sportbh of sporttop cadeau te geven. Geef je het cadeau aan een man? Kies dan bijvoorbeeld voor een korte of lange sportbroek met bijpassend sportshirt.

Wintersport

Voor de wintersport is het hebben van een dikke ski jas een must. Wil je hierbij iets extra’s geven? Geef dan een warme sjaal, handschoenen of muts erbij.

Voetbal

Voetbalt jouw ontvanger zelfs nog in de winter? Geef dan bijvoorbeeld een lange broek en lange, dikke sokken cadeau. Heb je een groter budget? Dan is het geven van voetbalschoenen ook een leuk idee. Voetbalschoenen verslijten namelijk erg snel. Geef je een cadeau aan een groot voetbalfan? Dan is kleding van zijn of haar favoriete club leuk!

Hardlopen

Voor de echte bikkels die zelfs in de winter hardlopen is warme kleding erg belangrijk. Geef daarom een warme sportlegging, handschoenen, muts en/of warme hardloopjas cadeau. Een paar nieuwe hardloopschoenen is ook altijd welkom!

Tennis

Is de ontvanger van jouw cadeau een fanatieke tennisser? Dan maak je jouw ontvanger blij met een nieuw tennisshirt en bijpassende tennisbroek. Blijft hij of zij ook in de winter buiten tennissen? Kies dan voor een warme outfit.

Sportkleding voor na het sporten

Na het sporten is het belangrijk om je warm te kleden. Dit is extra belangrijk in de winter. Als je dit niet doet kan je namelijk blessures krijgen en/of ziek raken. Geef daarom een warme sportsweater of winterjas cadeau.

Weet je niet goed wat de smaak is van de ontvanger? Geef dan een cadeaubon! Zo weet je zeker dat diegene blij is met het cadeau.

Moet je ook nog cadeaus regelen voor je minder sportieve vrienden en familieleden? Ook dan zitten hier geschikte cadeautjes tussen. Voor iedereen is sporten gezond! Sommige mensen hebben een klein duwtje in de rug nodig, zoals een sportief cadeautje. Geef bijvoorbeeld iets uit de categorie sportmateriaal cadeau.


Hi, ik ben Claire en werkzaam als blogger bij Perry en Aktiesport. In mijn vrije tijd ben ik veel in de sportschool te vinden. Mijn passie voor voeding en sport hebben mij gemotiveerd om een sportopleiding en opleiding tot diëtist af te ronden. Graag help ik je jouw sportdoelen te behalen door te schrijven over diverse onderwerpen over gezondheid! Meer informatie over mij vind je op mijn LinkedIn pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *