Terug naar school en het sportleven

Nou daar gaan we, de scholen starten weer. En of je daar nu om staat te springen of dat misschien toch jammer vindt, één ding is zeker; er komt weer wat meer regelmaat en routine in de week. Geen beter moment om je normale (sportieve) levensstijl weer op te pakken.  

Back to school

Allereerst de kids, want naast een stevige rugtas en etui zijn ook een goede gymoutfit en schoenen belangrijk. Grote kans dat de schoenen van vorig schooljaar inmiddels knellen. Bedenk of je nieuwe schoenen eventueel wat multifunctioneler kan inzetten. De meeste scholieren gymmen twee keer per week zo’n 1,5 a 2 uur. Het valt best mee hoe intensief de schoenen dan gebruikt worden. Als je de schoenen daarnaast ook voor andere sporten of als lifestyle sneaker kunt gebruiken is dat mooi meegenomen.

Verder is een korte kledingset nu nog wel lekker. Maar vergeet niet dat als buitengym in de ochtend op het programma staat, het nog behoorlijk fris kan zijn. Een lekkere trui of vest is dan een goed begin. Verder een lange broek waarmee hangen op de bank in het weekend ook een feestje is.

Ook de volwassenen mogen weer

Met de kinderen weer naar school, betekent dat ook vaak dat de volwassenen weer wat meer kunnen sporten. Dus trek al die kleding maar eens uit de kast en hopen dat alles nog past! 😉

Nu is ook het moment om jezelf opnieuw uit te dagen. Je weet wat je kunt en dat gaat je wellicht zelfs makkelijk af. Misschien is dit het juiste moment om je fitheid naar een nieuw niveau te brengen. Maar hoe pak je dit aan? We weten allemaal; meten is weten! Een sporthorloge kan je daarbij helpen. Als je weet hoeveel je beweegt, hoe snel je beweegt en hoe hoog je hartslag is kun je je trainingen daarop aanpassen. In het begin zul je niet direct resultaat zien. Probeer daarom je trainingen bij elkaar op te tellen en het per week te bekijken. Uiteindelijk hebben we allemaal weleens een wat mindere dag door bijv. het weer of spierpijn. Doordat je je work-outs over een week bekijkt krijg je een eerlijker beeld van je vooruitgang dan wanneer je iedere training los ziet.

De sportbeha, een belangrijk item

Wat veel vrouwen vergeten is dat een sport-bh ontzettend belangrijk is. En niet alleen als je wat grotere borsten hebt. In het begin zit een sport-bh behoorlijk strak. Alhoewel dat niet altijd even comfortabel voelt, is de ondersteuning wel optimaal. Hoe zitten jouw sport bh’s nu? Grote kans dat ze ondertussen best wat uitgerekt zijn en niet meer de steun bieden die je graag wilt. (lees hier hoe je de juiste sportbeha kiest)
Daarnaast zijn er ook verschillende niveaus van ondersteuning. Weet je zeker dat jouw sportintensiteit overeenkomt met je sportbeha? Of je nu liever fanatiek hardloopt of aan yoga doet maakt namelijk nogal uit. Houd daar rekening mee bij de aanschaf van een nieuwe sport bh.

Een sport outfit is niet meer alleen voor de sportschool

Gelukkig zijn de sport outfits van dit moment niet alleen geschikt om in te bewegen. De kinderen wegbrengen of een boodschap doen is al lange tijd geaccepteerd in sportkleding. Dus als je ’s avonds gaat sporten maar overdag thuis werkt en alleen de deur uit moet voor de kids of supermarkt, waarom zou je je dan meerdere keren omkleden? Die mooie sporttight staat prima met een wijde sweater. En als je toch wat gekleder wilt zijn voor het videobellen met collega’s of klanten, denk dan eens aan een ietwat oversized blouse. Je bent goed gekleed en het zit comfortabel.

We hopen dat iedereen met deze paar tips weer lekker van start met school en sport kan gaan. Mocht je nu tegen andere dingen aan lopen, in onze winkels kun je altijd om advies vragen!


Cindy

Mijn naam is Cindy, ik ben 26 jaar en werk als stylist voor Perry. Als stylist binnen de organisatie ben ik veel bezig met wat er in de maatschappij gebeurt, welke trends en veranderingen een rol spelen en waar onze klant zich mee bezig houdt. Hierdoor kijk ik iedere keer op een andere manier naar onze producten en merken. Zelf ben ik vooral fan van wintersport, dat oneindige glijden over de sneeuw is echt de manier om je hoofd leeg te maken. Verder ga ik met mooi weer graag een rondje fietsen (gewone stadsfiets). Maar wel altijd gecombineerd met een lekkere tussenstop zoals taart, ijs of kaasstengels op het terras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *