Strava: alles wat je wil weten over deze app

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen bij enthousiaste fietsers en lopers: de app Strava. Wereldwijd één van de meest gebruikte apps om sportprestaties via GPS bij te houden. Echter is het bijhouden van prestaties niet de enige reden die de app zo leuk maakt. Wat Strava precies is, hoe je het gebruikt en wat er zo leuk aan is, lees je in deze blog.

Wat is Strava?

Strava is ontworpen als een app om sportprestaties bij te houden, waar voornamelijk fietsers, wandelaars en hardlopers gebruik van maken. Zo kan je zien wat je zelf gedaan hebt en dat vergelijken met anderen. Inmiddels is Strava ook een heus socialmediaplatform. Je kan, naast je sportprestaties ook berichten en foto’s uploaden. Tijdens het sporten kan je contact maken met andere Strava-gebruikers. Je kan lid worden van clubs, waarbij je op de hoogte blijft van al je sportmaten, stadsgenoten of favoriete merken. Er zijn uitdagingen om aan deel te nemen, of je kunt zelf je vrienden uitdagen. Zo gaat Strava niet alleen om prestaties, maar ook het delen van sportmomenten met elkaar waarbij we uitdagen en aanmoedigen.

Hoe gebruik je Strava?

Om nieuwe Strava-gebruikers een handje op weg te helpen, is er stap voor stap beschreven hoe je de app nu eigenlijk gebruikt. Zo weet je meteen hoe je een goed profiel aanmaakt, wat je zoal kan volgen en waar je op moet letten.

Stap 1: Profiel

Begin met het maken van een profiel, dit begint zoals je gewend bent: e-mail, naam, foto. Op je profiel geef je weer wat voor sport je voornamelijk doet, bijvoorbeeld hardlopen. Maar alleen een profiel, daar is natuurlijk nog niet zo veel aan. Het wordt pas leuk wanneer je vrienden volgt. Wie zijn jouw familieleden, collega’s of vrienden die altijd zo enthousiast over het sporten kletsen? Grote kans dat ze al op Strava zitten. Door ze te volgen, krijg je te zien wat ze allemaal doen en de mogelijkheid daarop te reageren. Een andere leuke functie om meteen gebruik van te maken is het lid worden van clubs. Er zijn allerlei soorten clubs zoals loopgroepjes, locaties en organisaties. Je bent uiteraard van harte welkom om lid te worden van de Perry club. In onze community staat samen plezier maken voorop en vind je leuke challenges en nieuwtjes.

Stap 2: Je eerste sportsessie

Nu je een profiel hebt, is het tijd om wat te uploaden. Met behulp van Strava kan je bijhouden hoelang je sport, waar je sport en met wat voor snelheid. Het is niet moeilijk, je kan beginnen met een makkelijk oefenrondje. Zorg dat de GPS op je telefoon aan staat en druk op opnemen in het menu in de onderste balk.  Druk op start, en daar ga je. Vergeet na afloop niet ook weer op stop te drukken. Upload je training naar Strava en alle gegevens worden mooi weergegeven. Je kan ook vooraf een route uitzoeken om te lopen. Hiervoor log je in via de computer en selecteer je de route. Dan kan je die terugvinden in de app. Vanaf nu kan je al je verschillende soorten sporten bijhouden op Strava en delen met wie je wil.

Stap 3: Ga de uitdaging aan

Je bent nu helemaal klaar om Strava te gebruiken, maar er zijn nog meer mogelijkheden te ontdekken. Uitdagingen zijn een leuke manier om jezelf (en anderen) te motiveren, iets wat in deze tijd soms lastig is. Er zijn allerlei soorten uitdagingen, van het lopen van een 5 kilometer tot een halve marathon, maar ook meer creatieve challenges. Schrijf je in en doe mee aan een uitdaging die bij jou past. In de club van Perry zijn ook uitdagingen te vinden, deze zijn laagdrempelig maar zorgen toch voor nét wat extra motivatie. Bekijk hier onze laatste uitdaging en doe met ons mee.

Waarom zou je Strava gebruiken?

Aan de app kan je veel plezier beleven. De uitdagingen zorgen daarnaast ook voor motivatie. Het analyseren van activiteiten is vermakelijk. Bij je eigen profiel heb je een mooi overzicht van wat je allemaal gedaan hebt. Je kan nog eens zien met wie je liep, hoe snel en hoeveel calorieën je verbrand hebt. Het leuke is dat je ook in de gaten kan houden wat anderen doen. Toch even kijken of die verwaande collega nou echt zo snel is op de fiets…

Heb je al een sporthorloge om je trainingen bij te houden? Deze kan je makkelijk aan Strava koppelen. Je gebruikt je horloge zoals je normaal zou doen, en deze stuurt de gegevens automatisch door naar Strava. Zonder horloge kan je dus ook prima gebruik maken van Strava, maar met krijg je net wat preciezere statistieken, zoals ook die van je hartslag.

Zoals je merkt word je enthousiast wanneer je eenmaal in aanraking komt met deze app. Dit wil je natuurlijk vooral zelf ervaren, dus probeer het eens. Vergeet je niet aan te melden bij de Perry Strava club. Wij vinden het geweldig om te zien wat voor mooie sportmomenten jullie creëren.


Merel

Naast sportcommunicatiestudente is Merel (21) runningexpert en marketingstagiair bij Perry. Ze heeft veel kennis over hardlopen maar weet ook veel van fitness en voeding. “Hardlopen is mijn sport, ik ben opgegroeid op de atletiekbaan. Het allerleukst vind ik om verhalen te vertellen rondom sport. Of het nu gaat over Dafne Schippers of hoe jij zelf sneller kunt worden, ik deel het graag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *