Recept: Simply Italian

Werk je toe naar een belangrijke wedstrijd? Ga je bijvoorbeeld de marathon van Berlijn lopen, het parcours van Mud Masters bedwingen of een etappe van de Tour fietsen, dan is het slim om de week daarvoor geen gekke dingen meer te eten. Je wilt tijdens een wedstrijd rustige darmen, geen gezeur in je buik, geen gerommel en al helemaal geen obstipatie of diarree.

Keep it simple! Daarom een lekkere, simpele pasta om je lichaam van voldoende energie, vitamine en mineralen te voorzien.

Tip: Wees ook voorzichtig met te veel vezels, vlees, zuivel en vet vlak voor een wedstrijd. Ze kunnen ervoor zorgen dat je stoelgang net iets te snel gaat en liggen vaak zwaar op de maag.
 Porties:
2 personen

Ingrediënten:
Tomatensaus:

  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilogram Italiaanse tomaten (vers of uit blik)
  • 100 ml water
  • 1 tl (biologische) bouillon
  • 2 tl oregano
  • 1 bakje verse basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • 150-200 gram pasta

Bereidingswijze:

1. Snijd twee teentjes knoflook fijn of pers uit met een knoflookpers. Snijd de tomaten in blokjes, als je verse tomaten gebruikt.
2. Fruit in 2 el olijfolie, in een hapjes pan de knoflook. Als deze licht bruin is voeg dan de tomaten toe. Roer goed door. 
3. Voeg 100 ml water toe, 1 tl bouillon en oregano. Voeg peper en zout naar smaak toe.
4. Kook water in een waterkoker, schenk deze in een pan en kook je pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat je saus op een laag vuurtje sudderen tot de pasta klaar is.
5. Snijd de basilicum fijn, giet de pasta af en schenk er een beetje olijfolie overheen. Doe de pasta op je bord, schep er riant saus overheen en top af met verse basilicum.

Voeg eventueel een beetje Grana Padana en verse rucola toe.

TIP: gebruik geurige, kleurige tomaten. De tomaten zijn in dit gerecht je smaakmaker!


Floor van Creators of Health

Floor Hendriks, oprichtster van Creators of Health, heeft een belangrijke missie: bijdragen aan lange termijn leefstijlveranderingen door mensen bewust te maken van de rol en impact van voeding. Zij wilt mensen ervan bewust maken dat ze maar één lichaam krijgen, dus ben er zuinig op! Meer van Floor haar werk kun je vinden op haar Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *