Recept: Paasontbijt – Cheesecake pudding

Dit is een voedzaam, stevig paasontbijt boordevol eiwitten om je dag goed te beginnen. Wat er ook op de planning staat: sportevenement, festival-weekend of flinke wandeling met de familie, jij bent er klaar voor! Verras je vriend, vriendin, of je gezin eens met iets anders. Fijne Pasen.

Porties: 

Ingrediënten:

Bodem

  • 200 ml water
  • 1 theezakje citroenthee
  • 150 gram ontpitte dadels
  • 60 gram walnoten grof gehakt

Vulling

  • 75 g cashewnoten 3 uur geweekt in water
  • 200 ml kokosmelk (blik/ klein pakje)
  • Rasp & sap van 1 citroen
  • 6 gedroogde zachte vijgen
  • 150 ml water
  • 65 g chiazaad
  • Kokosvlokken of rasp voor de garnering

Voorbereiding: laat 75 gram cashewnoten 3 uur weken in water.

Bereidingswijze: 

1. Kook water in de waterkoker. Doe 200 ml kokend water in een pannetje en voeg het theezakje toe. Breng zachtjes aan de kook. Snijd ondertussen de dadels fijn en doe deze in de pan. Kook tot een gladde pasta. Voeg de fijngehakte walnoten toe en roer alles nog eens door.  
2. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel.
3. Voeg voor de vulling alle ingrediënten behalve het chiazaad in een blender en pureer tot een glad geheel. Schenk in een mengkom en meng het chiazaad er gelijkmatig doorheen.
4. Verdeel de pudding over de 4 glaasjes. Laat minimaal 1 uur opstijven. Je kunt de pudding de dag van te voren klaarmaken.
5. Strooi er voor het serveren een beetje kokos overheen.


Floor van Creators of Health

Floor Hendriks, oprichtster van Creators of Health, heeft een belangrijke missie: bijdragen aan lange termijn leefstijlveranderingen door mensen bewust te maken van de rol en impact van voeding. Zij wilt mensen ervan bewust maken dat ze maar één lichaam krijgen, dus ben er zuinig op! Meer van Floor haar werk kun je vinden op haar Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *