Recept: Feel Good Quiche

Een nieuw jaar en dus tijd voor goede voornemens! Alleen het ding van goede voornemens is dat ze vaak niet leuk zijn, anders had je het al veel eerder gedaan. Het is een stap/beslissing in je leven waar je aan moet wennen. Heb je goede voornemens, denk er eerst goed over na, maak je doelen concreet en spreek deze uit. Dat helpt. Accepteer dat je moet wennen en af en toe ongemak ervaart, maar bedenk hoeveel plezier en voldoening het je oplevert als je doorzet. Denk aan de toekomst als je doelen nastreeft. Je doet het ergens voor, toch?

Zit het even allemaal tegen, verplaats dan je aandacht. Hoe je dat doet? Lekker koken, goed voor jezelf zorgen en naar buiten gaan.

Stap 1: Fiets of loop naar de supermarkt met je boodschappenlijstje.
Stap 2: Zet je feel good playlist aan terwijl je kookt.
Stap 3: Maak onderstaand gerecht.

Porties:
8 punten

Ingrediënten:

  • kokosolie (of boter) om in te vetten
  • 1 kleine tot middelgrote pompoen
  • 1 broccoli
  • 1 bosje bosui
  • 2 zoete aardappelen
  • 500 gr tofu
  • 1 bosje verse basilicum
  • peper & zout
  • 2 el olijfolie
  • kant-en-klaar taart/quiche deeg van bijv. Tante Fanny

Bereidingswijze:

1. Voordat je begint: vet de randen van een taartvorm met losse bodem (Ø 24 cm) in met een beetje kokosolie. Bekleed de bodem met bakpapier en zet vervolgens de ring over je bodem en klip dicht. Verwarm je oven voor op 200 graden.
2. Begin met het wassen en fijnsnijden van de verschillende groentes. Snijd een pompoen naar keuze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm, schil en snijd de zoete aardappel ook in blokjes. Snijd kleine roosjes van de broccoli en snijd de bosui fijn. Heb je een stoomoven stoom dan alle groenten, behalve de bosui beetgaar. Zo niet kook al je groenten, behalve de bosui beetgaar. Je kunt de zoete aardappel en pompoen prima samen koken. Laat je groenten na het koken afkoelen.
3. Laat ondertussen het blok tofu uitlekken en knijp er wat extra vocht uit. Doe het gehele blok in stukken in je keukenmachine. Voeg de verse basilicum, peper, zout en olijfolie toe en mix tot een glad geheel. Even door laten draaien.
4. Bekleed je taartvorm met het deeg. Is je groenten afgekoeld meng deze dan met de tofu-kruidenmix en de bosui. Heb je alles goed door elkaar gemixt, schep alle groenten in de vorm. Bak in ongeveer 40-45 minuten in het midden van de oven.


Floor van Creators of Health

Floor Hendriks, oprichtster van Creators of Health, heeft een belangrijke missie: bijdragen aan lange termijn leefstijlveranderingen door mensen bewust te maken van de rol en impact van voeding. Zij wilt mensen ervan bewust maken dat ze maar één lichaam krijgen, dus wees er zuinig op! Meer van Floor haar werk kun je vinden op haar Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *