Recept: chocolade bananenijsjes

Zomer, heerlijk! We kijken er (bijna) allemaal naar uit. De zon op je huid terwijl je aan het hardlopen bent, in de zee zwemt of een mooie fietsbeklimming maakt in Frankrijk. Sporten is leuk, maar buiten sporten is nog leuker.

Wat er nog meer leuk is aan de zomer? IJSJES! Maar na een work-out is een heftige magnum misschien niet het beste voor je maag en spierherstel. Daarom deze maand een ijsje voor na het sporten. Met tofu voor de nodige eiwitten, pure chocolade voor anti-oxidanten, en mineralen en banaan om je energieniveau en kalium aan te vullen.

Wat wil je nog meer? Een voorraadje in je vriezer lijkt mij zo!

Benodigdheden:
  • IJsvormpjes
  • Blender

Porties:
6-8 ijsjes

Ingrediënten:
  • 250 gram Tofu
  • 2 bananen (hoe rijper je bananen, hoe zoeter je ijsjes)
  • 2 el honing
  • 50 gram 70-85% chocolade
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • Scheutje water
Bereidingswijze: 

1. Giet het vocht van de tofu af en knijp zoveel mogelijk vocht uit de tofu (leg de tofu tussen twee snijplanken en oefen druk uit).
2. Smelt de chocolade samen met een scheutje melk (ik gebruikte havermelk) op middelhoog vuur. Roer goed door (!). Als de chocolade gesmolten is, even laten rusten terwijl je stap 3 uitvoert.
3. Doe de tofu, bananen, honing en een scheutje water in de blender en blend tot een romig geheel.
4. Spatel de tofu mix door de chocola tot één geheel. Vul je ijsvormpjes en zet in de vriezer. Laat minimaal 4-6 uur invriezen.
 

Tip: voeg eventueel 1 tl natuurlijk vanille extract toe of het sap van een sinaasappel


Floor van Creators of Health

Floor Hendriks, oprichtster van Creators of Health, heeft een belangrijke missie: bijdragen aan lange termijn leefstijlveranderingen door mensen bewust te maken van de rol en impact van voeding. Zij wilt mensen ervan bewust maken dat ze maar één lichaam krijgen, dus ben er zuinig op! Meer van Floor haar werk kun je vinden op haar Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *