Recept: Boekweitwrap met spinazie en walnoten

Boekweit wordt vaak gezien als graansoort maar het zijn de vruchtjes van een kruidachtige plant. Het fijne van de vruchten is dat je ze wél kunt gebruiken als graan en boekweit(meel) is glutenvrij. Hierdoor is het veilig voor mensen met een glutenintolerantie of als je gevoelige darmen hebt. Tijdens het sporten zijn rustige darmen niet onbelangrijk. Je wil jezelf richten op je prestatie en niet op ongemakken down under. Daardoor is boekweit een veilige keuze. Te gebruiken als meel om mee te bakken maar je kunt boekweitgrutten ook als energiebron aan bijvoorbeeld een salade toevoegen. Deze wrap is perfect als lunchgerecht of als lichte avondmaaltijd voor het sporten.

Porties:
1

Ingrediënten:

Wrap

  • 30 g boekweitmeel (ook te vervangen voor spelt of havermeel)
  • 65 ml water
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • ½ tl kerriekruiden
  • zout naar smaak

Extra

  • gerookte zalm, kip of geitenkaas

Vulling

  • 1 kleine ui
  • 1 tl olijfolie
  • 200 gr spinazie
  • 2 el pittige humus of kerriehumus
  • ½ avocado
  • 6 walnoten

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in kleine stukjes. Doe 1 tl olijfolie in een pan en verwarm deze. Fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de 200 gr spinazie toe en wok het geheel tot de spinazie is geslonken. Laat afkoelen.

  2. Meng in een kom het boekweitmeel, water, Italiaanse kruiden, kerriekruiden en zout. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag of gebruik een koekenpan met een klein beetje olijfolie of boter.

  3. Schenk je boekweitbeslag in de pan als deze warm is. Draai de pan voorzichtig rond zodat het beslag zich gelijkmatig verdeeld. Bak de wrap op middelhoog vuur. BELANGRIJK is dat je de wrap pas omdraait als deze vanzelf is losgekomen. Bak aan twee kanten gaar. Snijd ondertussen de walnoten fijn.

  4. Leg de wrap op een bord. Besmeer ruim met humus en beleg met plakjes avocado. Wil je zalm of kip toevoegen doe dat dan nu. Leg vervolgens de spinazie erbovenop en top af met walnoten en peper en zout naar smaak.

Een makkelijke lunch of snelle avondmaaltijd. Maak eventueel twee wraps of eet er een salade bij.

Tip: vervang de walnoten door andere noten of zaden zoals pijnboompitten of geroosterde amandelen


Floor van Creators of Health

Floor Hendriks, oprichtster van Creators of Health, heeft een belangrijke missie: bijdragen aan lange termijn leefstijlveranderingen door mensen bewust te maken van de rol en impact van voeding. Zij wilt mensen ervan bewust maken dat ze maar één lichaam krijgen, dus ben er zuinig op! Meer van Floor haar werk kun je vinden op haar Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *