Overnight Appeltaart Oats

De winter ligt alweer mijlenver achter ons. Als het koud is, is het voor je lichaam fijn om warme maaltijden te eten. Van nature heb je hier dan ook behoefte aan, een warm havermout- of rijstontbijt is voor de meeste mensen geen onbekend gerecht. Nu stijgen de temperaturen naar eind 20 graden en kan een verkoelend ontbijt juist dat zijn waar je behoefte aan hebt!

Start jij je dag met een rondje hardlopen of yogasessie? Dan wil je daarna met je ontbijt je vochtgehalte weer op peil brengen en je lichaam voorzien van nieuwe energie. Daar is dit ontbijt perfect voor. En het allerfijnste? Je maakt het ’s avonds klaar dus ’s ochtend heb je tijd over. Ook erg fijn om mee te nemen in de trein, tussendoortje over naar een sportevenement. Gevuld met gezonde, langzame koolhydraten en omega-3!

Porties

Ingrediënten:

  • 50 g havermout
  • 1 tl gebroken lijnzaad
  • 1 tl chiazaad
  • 1 tl kaneel of koekkruiden
  • scheut water
  • melk naar keuze (ik gebruik kokosmelk)
  • 5 walnoten
  • 1 el rozijnen
  • 1 appel
  • Optioneel: 1 el honing of ander zoetmiddel
Appeltaart oats
Een verkoelend ontbijt om de warme temperaturen het hoofd te bieden.

Bereidingswijze:

1. Doe in een kom: de havermout, lijnzaad, chiazaad en kaneel. Meng met een lepel.
2. Doe er een beetje water bij zodat de havermout nat is (wordt meteen opgenomen). Schenk er vervolgens ongeveer 150 ml melk overheen en roer door. Zet je kommetje afgedekt in de koelkast.
3. Haal ’s-ochtends de overnight oats uit de koelkast en voeg de overige ingrediënten toe; knijp vijf walnoten fijn met je handen, strooi er wat rozijnen overheen en snijd een appel in stukjes. Heb je haast dan kun je dit de avond van tevoren eventueel ook al toevoegen aan de oats.

Voor de foto heb ik 1 el kokosyoghurt bovenop de appel gedaan. Dit geeft een romigere smaak aan het ontbijtje. Lekker voor de afwisseling.

Gek op zoetigheid? Roer er honing doorheen. Wissel de fruitsoort af en vervang walnoten door hazelnoten. Zo kun je eindeloos blijven variëren. Één van mijn andere favoriete combi’s is mango, blauwe bessen en hazelnoten.


Floor van Creators of Health

Floor Hendriks, oprichtster van Creators of Health, heeft een belangrijke missie: bijdragen aan lange termijn leefstijlveranderingen door mensen bewust te maken van de rol en impact van voeding. Zij wilt mensen ervan bewust maken dat ze maar één lichaam krijgen, dus ben er zuinig op! Meer van Floor haar werk kun je vinden op haar Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *