Ontdek Geocaching met het gezin!

De kerstvakantie is afgelopen weekend van start gegaan. Dit betekent veel vrije tijd met het hele gezin, maar wat kan je nou doen in deze (corona)vakantie? Ga met het hele gezin lekker naar buiten! In de buitenlucht zijn is niet alleen heel leuk, maar ook nog supergezond voor je. Ook zijn er enorm veel leuke spellen te verzinnen om buiten te doen. Een aanrader is om te gaan Geocachen met het hele gezin.   

Wat is Geocaching? 

Geocaching is een avontuur dat je elke dag en op elk moment naar mooie en verbazingwekkende plaatsen brengt. Of zelfs naar plekken die je in jouw omgeving nog nooit eerder hebt gezien. Er zijn maar liefst 2 miljoen Geocaches wereldwijd. Het zou dus zomaar kunnen dat er een in de speeltuin is of naast je sportvereniging ligt.  

Om de Geocaches te vinden heb je alleen een telefoon en pen nodig. Download de gratis Geocaching app op je telefoon. Dit kan via de Google Play store of in de App Store van Apple. Je bent nu klaar om te beginnen!  

De app is op een eenvoudige manier te gebruiken. Start met het navigeren naar de Geocache.  Geocaches zijn er in verschillende maten, vormen en moeilijkheden. De ene Geocache is dus moeilijker te vinden dan de ander, maar ze zijn er echt! Als je de Geocache hebt gevonden, kan je in het logboekje jouw naam schrijven. Ook kan je dingen ruilen die in de Geocache zit, bijvoorbeeld jouw haarband voor een zaklamp. Als je klaar bent leg je de Geocache weer terug op de plek waar je hem hebt gevonden, zodat de volgende hem ook weer kan vinden. Geef vervolgens in de app aan dat je hem hebt gevonden door te klikken op ‘loggen’. Nu kan je door naar de volgende Geocache! 

Praktische tips: 

 1. Vergeet niet een pen mee te nemen
  Zonder een pen kan je niet je naam in het boekje schrijven en dat zou zonde zijn! 
 2. Samen op pad.
  Ga altijd samen met iemand op pad. De Geocaches zijn namelijk overal te vinden en het kan zomaar zijn dat je wat hulp kan gebruiken tijdens het zoeken.  
 3. Opgeladen telefoon 
  Zorg ervoor dat je telefoon opgeladen is voordat je van start gaat. Je wilt natuurlijk niet dat je telefoon uitvalt als je bijna een Geocache hebt gevonden. 
 4. Draag de juiste schoenen 
  Een paar stevige wandelschoenen kan geen kwaad tijdens het zoeken naar Geocaches. Het kan zomaar zijn dat je flinke afstanden aflegt tijdens het zoeken naar de Geocachen. 

Ben jij het binnen zitten helemaal zat of lukt het jou maar niet om je kinderen van de bank te krijgen? Download dan snel de Geocaching app en ga samen met je kinderen in je eigen buurt op zoek naar Geocaches. 


Hi al! Mijn naam is Ruby en ben derdejaars student aan de Hogeschool van Rotterdam. Momenteel loop ik stage bij Perry op de marketing afdeling. Zelf doe ik niks liever dan sporten en hiermee mensen enthousiast maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.