Nike Neymar Puro Fenomeno Pack

Nike en Neymar JR zijn terug met een nieuwe klassieker: de Puro Fenomeno Pack. De Braziliaanse superster Neymar da Silva Santos Júnior, die eerder dit jaar voor maar liefst 222 miljoen euro naar PSG vertrok, zal met deze schoenen de Franse velden gaan trotseren​.

Wederom brengt Nike een stukje historie terug naar de toekomst. In 1998 kwam Nike voor het eerst met een soortgelijk design van de Mercurial. Dit was het jaar van het WK in Frankrijk. Ze waren niet alleen het gastland, ze wisten bovendien ook de wereldtitel binnen te slepen. Dit was ook het jaar waarin Nike de Mercurial lanceerde in het zilver, geel en blauw. Een andere Braziliaanse superster, Ronaldo Luis Nazário de Lima, droeg de eerste editie van deze Signature Boot. Met deze eerste editie stond Ronaldo in de halve finale tegen Nederland, waarin de Braziliaan in de 46ste minuut tekende voor de 1-0. Na de gelijkmaker van Patrick Kluivert in de 87ste minuut, wist Brazilië uiteindelijk aan het langste eind te trekken na een zenuwslopende strafschoppenreeks. Nu er een nieuwe Braziliaanse wereldster is opgestaan, komt Nike 19 jaar later met een Victory VI versie die veel mensen aan dit WK zal laten terugdenken.

De schoen heeft een upper dat geïnspireerd wordt door de ‘golven’ die terug te vinden zijn langs de zijkanten van het model uit 1998. De binnenkant van de Nike Victory VI Neymar signature boots is gebaseerd op de kenmerkende print die te vinden is op de Nike Mercurial Vapor VIII, een model gedragen door Neymar toen hij doorbrak bij Santos in 2010.

De Mercurial Victory VI Neymar Jr is vanaf 21 december 2017 te vinden zijn bij jouw dichtstbijzijnde Perry filiaal.


Luuk

Ik ben Luuk Janssen, 22 jaar. Ik heb 15 jaar gevoetbald en ben werkzaam bij de Perry Sport in Nijmegen. Voetbal is mijn passie en ik besteed er veel vrije tijd aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *