Nike introduceert nieuwe lock in, let loose pack

Zoals altijd verrast Nike ons weer volop. Eerder kwam het al met de spectaculaire ‘Pitch Dark’-collectie. Maar nu, net voor het nieuwe seizoen, maken we kennis met de ‘Nike Lock in, Let Loose Pack.’

Je zult ze misschien al op het internet zijn tegengekomen, de nieuwe Tiempo, Hypervenom, Magista en de welbekende Mercurial met een schitterende nieuwe colourway. Eind juni kwamen de nieuwe modellen van Nike online, maar nu is het wachten bijna voorbij en kun ook jij kennismaken met de nieuwe specificaties van de Lock In, Let Loose Pack! Met deze nieuwe ‘Pack’ wil Nike eigenlijk zeggen, trek je schoenen zo strak mogelijk aan (Lock In), en geniet van het spel (Let Loose). Zoals verwacht is alle aandacht uitgegaan naar de nieuwe Tiempo Legend VII. Maar net zoals de nieuwe Tiempo, zijn ook de Mercurial, Magista en Hypervenom in een schitterende nieuwe colourway gegoten.  

Nike Tiempo Legend

De Nike Tiempo is samen met de Mercurial misschien wel het best bekende schoensoort van Nike. Ben jij die dominante verdediger of middenvelder die graag de controle heeft? Dan is de Nike Tiempo dé schoen die jij zoekt. De grootste en beste spelers van de wereld hebben deze schoen gekozen tot hun favoriet. Denk aan bijvoorbeeld Sergio Ramos, Thiago Silva, Andrea Pirlo en Jerome Boateng. Nike heeft ook dit keer weer gekozen voor de beste technologieën en een klassiek design. Voor het eerst in de Tiempo-geschiedenis is er gekozen om Flyknit, een constructie van polyester garen, toe te voegen aan de schoen. Hierdoor maken alle vier de silo’s nu gebruik van het Flyknit-materiaal.

Nike Tiempo Legend
De nieuwe Nike Tiempo Legend in een zwart/oranje colorway

Nike heeft extra aandacht besteed aan de opbouw van de schoen. Zo is er focus gelegd op het voorkomen dat de schoen uitrekt. Hierop heeft Nike het ‘Fit-Mesh’ bedacht. Dit bestaat uit geweven materiaal dat strakker wordt als er meer druk op wordt uitgeoefend. Dit zorgt ervoor dat niet het leer, maar nu het ‘Fit-Mesh’ je voet goed in bedwang houdt.  

Ook heeft Nike het stiksel op de voorvoet weggehaald voor een nog beter balcontact. Last but not least heeft Nike de ‘Hyperstability’ aan de zoolplaat toegevoegd.  Deze is ontworpen voor dynamischere bewegingen, en het heeft de schoen ook nog eens 60 gram lichter gemaakt. Onder de schoen vind je de zogenoemde ‘chevrons’ en de ‘blades’. Deze kegelvormige en getande noppen zorgen voor goede grip op het veld.

Nike Mercurial, Hypervenom en Magista

De nieuwe Mercurial, Hypervenom en Magista voetbalschoenen beschikken over een nieuwe colourway: zwart/oranje met witte accenten. De Mercurial beschikt nog steeds over pure snelheid, de Hypervenom voor een feilloze afronding, en de Magista voor de controleurs op het veld.

Let in Let loose mercurial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *