Mud Masters’ special: Pesto Pasta
Doe jij mee met Mud Masters? Dan zit je nu vol in de voorbereidingen: trainen, voldoende slapen en gezond eten. Je bent vast en zeker al een energievoorraad aan het opbouwen. Stapel nog maar even door met dit gerecht. Je zult versteld staan hoe lekker dit is! En naast dat het lekker is bevat het energie, vitamine en gezonde vetten. Dit gerecht heeft het allemaal. Pesto pasta nieuwe stijl.
Porties:
2
Ingrediënten:
Pesto:
- 175 gram van de stelen van bospeen
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 75 gram walnoten
- 75 gram hazelnoten
- 4 el edelgistvlokken of 4 el Parmezaanse kaas
- 1 tl zeezout
- 8 el olijfolie
- 200 g (dunne) spaghetti
- Bouillon
Bereidingswijze:
1. Was de groene stelen van de bospeen en snijd deze in grove stukken. Pel en snijd de knoflook in grove stukken. Doe beide in een keukenmachine of blender, knijp daarboven de limoen uit. Voeg de noten, edelgistvlokken, zeezout en olijfolie toe en pureer alles tot een grove pesto structuur.
2. Kook de pasta in bouillon zoals aangegeven op de verpakking. Meng de pasta met de pesto, verdeel over twee borden en voeg rucola en cherrytomaatjes met balsamico dressing toe. Smakelijk!
Wat ook cool is, is dat je voor zero waste zorgt. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op de agenda. Je gebruikt de gehele bospeen. Maak morgen een lekker gerecht met bospeen!
Tip: probeer de pesto ook eens op brood of op een toastje bij een borrel!

Floor Hendriks, oprichtster van Creators of Health, heeft een belangrijke missie: bijdragen aan lange termijn leefstijlveranderingen door mensen bewust te maken van de rol en impact van voeding. Zij wilt mensen ervan bewust maken dat ze maar één lichaam krijgen, dus ben er zuinig op! Meer van Floor haar werk kun je vinden op haar Instagram en Facebook.