Maak kennis met deze 3 verrassende sporten

Er zijn veel sporten waar jij wellicht nog niet van hebt gehoord. Hier zit misschien wel de perfecte sport tussen om te beoefenen, maar misschien ook voor een bedrijfsuitje of familieweekendje. Wil je ontdekken welke verassende sporten er allemaal zijn? Lees deze blog dan verder!

1. Padel

Padel is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Het is een mix van tennis en squash. Je speelt padel op een soort kleine tennisbaan met muren. Het spel wordt gespeeld met een padelracket en een bal die je kan vergelijken met een tennisbal. Padel is ook voor beginners een toegankelijk spel. Het is makkelijk te begrijpen en je kunt het doen zonder dat je direct ergens aan vastzit. Het aantal padelbanen in Nederland groeit als kool. Je huurt al voor een uurtje een padelbaan en meestal is ook het materiaal bij de baan te huren.

Padel wordt meestal gespeeld met vier spelers. Je kunt twee tegen twee spelen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om met een wissel te spelen of meerdere banen te huren. Het fijne van padel is dat het een zaalsport is. Je kunt het ook in de herfst en winter spelen. De puntentelling werkt hetzelfde als bij tennis, maar je kan natuurlijk ook zelf bepalen hoe je de punten bijhoudt. Als je padel met kinderen speelt kan het eenvoudiger zijn om gewoon van nul tot tien te spelen. Padel is populair bij allerlei gezelschappen. Van families tot collega’s en van sportteams tot vrijgezellenfeesten. Behalve sportief is padel namelijk ook een heel gezellig spel.

Wil je vaker padellen? Dan is het rendabel om eenmalig padel artikelen te kopen in plaats van elke keer te huren. Bekijk onze padel artikelen in de webshop.

2. SUP

SUP staat voor Stand Up Paddling. Bij het Suppen sta je op een SUP-board en peddel je jezelf vooruit. Je bepaalt bij het suppen je eigen tempo. Zo sup je bijvoorbeeld op rustig tempo om te ontspannen en om te genieten van de natuur. Het is ook mogelijk om zo snel mogelijk te suppen en er een intensieve workout van te maken. Behalve geschikte kleding, heb je alleen een SUP-board en een peddel nodig, het water is je sportveld. Je huurt bij steeds meer stranden en meren SUP-boards en peddels.

Suppen kun je alleen doen, maar ook in gezelschappen. Als je met kinderen wil suppen staat veiligheid natuurlijk voorop. Daarom is het belangrijk dat je kind in bezit is van een zwemdiploma. Je kunt je kind zelf leren suppen, maar er zijn ook SUP-lessen. Als je competitief bent kun je online op zoek naar wedstrijden. Er worden meerdere SUP-wedstrijden georganiseerd. Aanmelden doe je meestal via social media.

Suppen

3. Bossaball

Ook het Braziliaanse Bossaball is een groeiende sport. Het is een combinatie van voetbal, volleybal en gymnastiek. Bij Bossaball speel je volleybal op een luchtkussen. Je mag de bal met elk lichaamsdeel aanraken, dus ook met je voeten. Brazilianen spelen Bossaball ook met invloeden van Capoeira. Dan wordt er geprobeerd punten te scoren met spectaculaire sprongen en trapbewegingen. Deze manier van Bossaball is niet heel toegankelijk. Door te beginnen met volleyballen op het luchtkussen en langzamerhand ook voetbalinvloeden toe te voegen kun je stapsgewijs beter worden. Er zijn ook Bossaball clinics om de sport snel onder de knie te krijgen.

Bossaball is een echte teamsport. De gezelligheid staat centraal, Bossaball gaat vaak gepaard met muziek, strand en eten. Het speelveld is een luchtkussen met een binnenste ring. In die binnenste ring zit weer een trampoline. Misschien is het een beetje ingewikkeld om je voor te stellen hoe een potje Bossaball eraan toe gaat. Bekijk waar je in de buurt een potje Bossaball kan spelen en organiseer iets gezelligs met je collega’s, familie of vrienden. Als je erg fanatiek bent en vaker Bossaball wil spelen kun je je ook aansluiten bij een Bossaball club.

Tijd om te sporten

Nu je weet welke verrassende sporten er zijn, is het tijd om aan de slag te gaan. Welke sport sprak je het meest aan? Misschien kom je er wel achter dat je enorm veel talent hebt voor een van de sporten. Als je dat niet hebt is het ook niet erg. Het plezier staat voorop en hopelijk zorgt padel, SUP of Bossaball daarvoor.


Mijn naam is Shivam Mahadew (22 jaar) en ik heb communicatie gestudeerd. Ik werk momenteel bij TUI en naast mijn werk schrijf ik blogs voor Perry Sport. Zelf speel ik voetbal en ga ik regelmatig naar de sportschool. Ook voeding heeft mijn interesse, daarom heb ik een cursus tot voedingsexpert gevolgd. Met flitsende acties en combinatievoetbal beleef ik optimaal plezier op het veld. Ik hoop dat mijn blogs ook bijdragen aan jouw sportplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *