Maak je klaar voor de laatste Formule 1 races van dit seizoen

De eerste spannende races van de Formule 1 zitten er dit seizoen alweer op en er is weer veel gebeurd, zo heeft Vettel aangekondigd dat hij de Formule 1 gaat verlaten. Momenteel is er een korte zomerstop, dus laten we even stilstaan bij de hoogtepunten tot nu toe voor we na deze zomerstop doorgaan met de laatste negen races! In deze blog bereiden wij jou alvast voor op de race in Zandvoort.

Dit is er allemaal gebeurd tijdens de afgelopen races

Misschien wel een van de meest belangrijke punten, de tussenstand van de verschillende coureurs. Max Verstappen staat aan kop met een totaal van 258 punten, niet ver daarachter volgt Charles Leclerc met een kleine achterstand van 80 punten. Op nummer drie, met 173 punten, staat momenteel Sergio Perez. Dit betekent dat Max Verstappen in theorie wereldkampioen kan worden wanneer hij vanaf nu elke race als tweede eindigt.

Vettel neemt afscheid van de Formule 1

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat de Duitse coureur Sebastian Vettel in een videoboodschap heeft aangekondigd dat hij de Formule 1 na jaren gaat verlaten. Al sinds 2007 rijdt Vettel in de Formule 1 en in deze periode heeft hij onder andere gereden voor Red Bull, Sauber (nu Alfa Romeo) en Ferrari. De viervoudig wereldkampioen rijdt op dit moment voor Aston Martin, maar de keuze gemaakt om na dit seizoen voor zijn gezin te kiezen.

Ferrari vs. Red Bull

Bij de race in Hongarije werd het echt duidelijk, de verschillen tussen Red Bull en Ferrari worden steeds groter en groter. Zo liet Ferrari heel wat steken vallen door onder andere te kiezen voor harde banden, maar ook de timing van de pitstop was bij Ferrari niet goed. Red Bull speelt daarentegen een heel strategisch spel en weet wel op de juiste momenten een pitstop te maken.

Hoe staat het ervoor met Piastri en Alpine?

Na de race in Hongarije werd Alpine overrompeld door het nieuws dat Fernando Alonso een deal heeft gesloten met Aston Martin, hij zal deel worden van hun F1-team. Alpine kreeg dit nieuws te horen via een persbericht en zagen dit nieuws niet aankomen omdat zij hadden gehoopt dat de Spanjaard nog een seizoen bij hun zou blijven.

Door dit onverwachte nieuws bleef er een lege stoel achter bij Alpine. Dit leidde ertoe dat zij ervoor kozen om Piastri te promoten. Echter verliep dit niet volgens plan. Zonder een citaat van de coureur bracht Alpine een persbericht uit met deze aankondiging. Even later komt Piastri zelf met een statement naar buiten waarin hij aangeeft nog geen contract getekend te hebben. Komen Piastri en Alpine hier nog uit? Voor nu is dat nog niet duidelijk…

Klaar voor de start

Op zondag 28 augustus komt er alweer een einde aan de zomerstop en wordt het seizoen hervat op de Grand Prix van België. Op vrijdag 26 augustus zullen de vrije trainingen al starten op het circuit in Spa en kan jij weer volop genieten van de spannende races. Een week later, op zondag 4 september, is het dan eindelijk zover. Dan vindt de race op de Grand Prix van Nederland plaats! In het onderstaande schema vind je een overzicht van alle aankomende races met de Nederlandse starttijden. Zit jij er klaar voor?

Zondag 28 augustusGP van België15.00 uur
Zondag 4 septemberGP van Nederland15.00 uur
Zondag 11 septemberGP van Italië15.00 uur
Zondag 2 oktoberGP van Singapore14.00 uur
Zondag 9 oktoberGP van Japan 7.00 uur
Zondag 23 oktoberGP van Austin, de Verenigde Staten21.00 uur
Zondag 30 oktoberGP van Mexico21.00 uur
Zondag 13 novemberGP van Brazilië19.00 uur
Zondag 20 novemberGP van Abu Dhabi14.00 uur

Bereid je voor op Zandvoort

Vorig jaar liep Zandvoort vol met allemaal Nederlanders die van top tot teen in het oranje gekleed waren om hun favoriete coureur, Max verstappen, aan te moedigen. Hoewel het normaal niet gebruikelijk is, zaten de tribunes zelfs tijdens de vrije trainingen vol met fans. De toon is hiermee gezet voor dit seizoen, want ook dit jaar zie je dat de tribunes een stuk voller zijn dan voorheen.

Natuurlijk staat ons dit jaar ook weer een zee aan oranjefans te wachten, helemaal nu de maximale hoeveelheid mensen weer is toegestaan op de tribunes. Het was nog even in spanning afwachten of het circuit wel een natuurvergunning zou krijgen, maar gelukkig is deze voor de komende race in ieder geval goedgekeurd!

Wanneer jij straks vanaf de tribune, of misschien wel de bank, naar de race zit te kijken, mag een passende outfit natuurlijk niet ontbreken. Bij Perry shop jij daarom je volledige outfit met Red Bull Racing items, zo ontkomen mensen er niet aan dat jij een echte Red Bull fan bent! Laat door de opvallende Red Bull Racing-logo’s al vanaf een afstand zien wie jij support.


Hi! Mijn naam is Kirsten, 23 jaar en ik werk op de E-commerce afdeling van Aktiesport. Hier combineer ik mijn passie voor sport met mijn creativiteit in de vorm van schrijven. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool. Hier kan ik mijn gedachten op nul zetten en losgaan met krachttraining, legday is mijn favoriet. Daarnaast heb ik een grote liefde voor wintersport en ik ben dan ook (bijna) elk jaar op de piste te vinden met een snowboard! Wanneer ik niet bezig ben met sporten, ben ik vaak te vinden met een camera in mijn hand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.