Lunch: Bloemkool omelet

Bloemkool is tegenwoordig hot. We maken er rijst van, bakken er pizzabodems mee of maken bloemkool ‘steak’ of ‘wings’. Speciaal voor alle omelet-fans een variant met bloemkool. Heerlijk voor de afwisseling van je normale omelet en zeker zo lekker. Iedereen kan wel wat extra groenten gebruiken in zijn dagelijkse voedingspatroon. Bonuspunten krijgt deze bloemkool omelet voor de vitamine C, kalium, calcium en vezels. In combinatie met ei is dit een vullende en eiwitrijke lunch. Perfect voor na een training!

Porties
1

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 125 gram bloemkool
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • ½  puntpaprika
  • 1 geraspte wortel (+- 100 g)
  • 1 sjalot
  • 100 gram spinazie
  • Peper en zout
  • Olie om in te bakken
  • Je favo spread
Bloemkool ei
Bloemkool omelet: perfect voor na een training!

Bereidingswijze
1. Doe 125 gram bloemkool in de keukenmachine en hak fijn tot ‘rijst’ (of koop kant-en-klare bloemkoolrijst).
2. Klop de eieren met een garde en meng met de bloemkoolrijst en melk. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de puntpaprika en sjalotje fijn en rasp de wortel.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag en laat het ei in 5-8 min. stollen met de deksel op de pan.
4. Verhit ondertussen een beetje olie in een wok. Roerbak de paprika, sjalot, spinazie en wortel 3-4 min. op hoog vuur. Leg de omelet op het bord, besmeer met je favoriete spread (humus, pesto, guacamole). Verdeel de groente over 1 helft van de omelet en klap de omelet dubbel over de groente.

Smakelijk eten!


Floor van Creators of Health

Floor Hendriks, oprichtster van Creators of Health, heeft een belangrijke missie: bijdragen aan lange termijn leefstijlveranderingen door mensen bewust te maken van de rol en impact van voeding. Zij wilt mensen ervan bewust maken dat ze maar één lichaam krijgen, dus ben er zuinig op! Meer van Floor haar werk kun je vinden op haar Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *