Larz’ 5 motivatietips om te gaan hardlopen

Soms zitten we onszelf in de weg wanneer we eigenlijk willen trainen. We hebben dat rondje hardlopen op de planning, maar wanneer je niet genoeg vooruitgang ervaart of liever op de bank wil zitten is de motivatie ver te zoeken. In sommige gevallen is het oké hier aan toe te geven, maar vaak heb je gewoon een zetje in de goede richting nodig. Nike Master trainer Larz geeft ons daarom 5 tips die zullen helpen om toch je hardloopschoenen aan te trekken. Lees ze snel door om gemotiveerd aan de slag te gaan!

1. Kies de juiste muziek

Maak een afspeellijst vol nummers die je vrolijk maken en energie geven. Ook zijn er speciale podcast waar je begeleid wordt door een trainer via audio terwijl je loopt. Je favoriete podcast is uiteraard ook ideaal om te luisteren tijdens het lopen. Luisteren naar audio is niet de beste manier om één tempo aan te houden, maar het zal je helpen de tijd doen vergeten. Zet je afspeellijst alvast aan terwijl je jouw schoenen uit de kast haalt en je voorbereid om te gaan rennen. Voor je het weet is die training voorbijgevlogen! Hier vind je Larz’ top 13 nummers om op te trainen.

Larz

2. Ren niet altijd snel

Je hoeft niet altijd snel of ver te gaan tijdens het hardlopen. Als je geen motivatie voelt, spreek met jezelf af dat het gaat om gaan, niet de verdere prestaties. Knip je loopje op in stukjes, bijvoorbeeld begin met een kilometer (snel) wandelen, dribbel dan een stukje, en wie weet zit er in het einde nog wel een sprintje in. Door niet al te hoge doelen te stellen, is het makkelijker om gewoon te gaan.

3. Nieuwe schoenen

Nieuwe schoenen laten je altijd lekkerder lopen en werken motiverend. Bijvoorbeeld met de gloednieuwe Nike Pegasus 37, die je het gevoel geven te vliegen. Je kan ook bij Perry langskomen voor een gratis loopanalyse, waar we de perfecte schoen voor jou aanmeten. Trakteer jezelf op een nieuw paar schoenen, dan heb je echt geen excuus meer om niet te gaan hardlopen.

4. Daag jezelf uit

Niks voelt beter dan het behalen van doelen. Probeer vandaag eens een bepaalde tijd of afstand te halen. Kijk ook eens op Strava, of er nog leuke uitdagingen zijn om aan deel te nemen. Met een gericht doel in gedachte, is het al een stuk makkelijker ervoor te gaan. Al helemaal wanneer je jezelf beloont met mooie uitzichten of een lekkere maaltijd na afloop.

5. Help elkaar

Je hoeft het niet altijd alleen te doen. Bel die ene vriend die je al een tijdje niet gezien hebt, of daag juist je loopmaatjes uit. Vertel dat je geen motivatie hebt, maar eigenlijk zou gaan trainen. Jullie kunnen elkaar vast helpen en aanmoedigen. Afspraken wil je nakomen toch? Dus wanneer je deze eenmaal maakt ben je extra gemotiveerd om te gaan hardlopen. Zo, nu je gemotiveerd bent houdt niks je meer tegen. Of zoals Nike het altijd zegt: Just do it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *