In shape op skates: 5 fitvoordelen

Op zoek naar een laagdrempelige sport waar je ook nog eens extreem fit van kunt worden? Dan is skeeleren de sport voor jou! Waarom? 1. Je traint veel verschillende spiergroepen tegelijk, 2. Het is niet blessuregevoelig én 3. Je bent lekker buiten. De perfecte combinatie van beweging en ontspanning dus. Maar er zijn meer voordelen aan de sport verbonden. Reden genoeg om zo snel mogelijk skates in huis te halen!

1. Conditie

Skaten is een vorm van duursport, wat betekent dat je het in principe langdurig kunt volhouden zonder pauze te nemen. Natuurlijk kun je ook voor een ‘explosievere’ workout kiezen en een intervaltraining doen. Zodoende zet je je hart en longen extra aan het werk en train je tegelijkertijd je uithoudingsvermogen. Welke trainingsvorm je ook kiest, je zult merken dat je conditie sowieso beter wordt naarmate je het vaker doet.

2. Spieropbouw

Wist je dat je met skeeleren niet alleen flink je benen en billen, maar ook je armen en buikspieren traint? Het aanspannen van je rug- en buikspieren is namelijk essentieel om balans te houden. En door je armen mee te bewegen, train je die ook gelijk. Een total body workout dus!

3. Calorieën

Tijdens het skaten gebruik je je hele lichaam, maar hoeveel calorieën verbrand je er eigenlijk gemiddeld mee? Afhankelijk van je lichaamsgewicht verbrand je, ondanks dat het niet echt als sporten voelt, ongeveer 600 (!) calorieën per uur. Dit is meer dan een uur baantjes zwemmen, rustig fietsen of joggen.

4. Blessures

De schokbelasting op skates is ongeveer 50% minder dan wanneer je bijvoorbeeld hardloopt. Belangrijk is wel dat je het skeeleren rustig opbouwt, zodat je spieren eraan kunnen wennen.

5. Buiten

Iedereen weet dat frisse lucht gezond is en dat een halfuurtje in de natuur wonderen doet voor lichaam en geest. Skeeleren is daarom perfect voor iedereen die na een jaar corona de wandel-, fiets- en hardlooppaden wel heeft uitgespeeld en toe is aan een andere buitenactiviteit. Trek er in je eentje op uit of met vrienden en familie. Veel plezier!

Shop jouw skates via bovenstaande button of kijk hier voor ons complete skate-aanbod.


Hi, mijn naam is Roos (23) en na mijn opleiding Sport, Management & Ondernemen ben ik begonnen op de E-commerce afdeling van Perrysport. Ik hou van sport! Van tennis tot hardlopen of een (thuis)workout. Je kunt mij voor alle sporten optrommelen om mee te doen. Maar ook met een wandeling of een drankje op het terras maak je mij heel gelukkig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *