Hoe kies je de juiste tenniskleding?

Tennis is een sport waarbij je veel verschillende bewegingen maakt. Het is dus belangrijk om kleding te dragen waarin je optimaal kunt bewegen en zweet wordt afvoert. Daarnaast is het verstandig om je tenniskleding af te stemmen op het weer: is het een warme, of koude dag? Op basis hiervan kun je het beste jouw tennisoutfit samenstellen.

Tenniskleding voor mooi weer

Is het lekker weer? Ideaal om een potje tennis te spelen! Let er wel op dat je bij warme temperaturen luchtige tenniskleding draagt. Een tennispolo met een tennisshort of tennisrokje zijn perfect als het wat warmer is. Ook kan een petje fijn zijn als je in de zon staat te spelen. Dit beschermt je niet alleen tegen de zon, maar zorgt ook dat zweet wordt afgevoerd. Gebruik wel een sportpetje, want dit kan beter tegen eventueel vocht dan een normaal petje.

Tenniskleding voor koud weer

Als het buiten fris is, kunnen blote benen wat koud zijn. Gelukkig kun je ook in een lange broek tennissen. Kies altijd voor een broek die je zelf comfortabel vindt zitten. Zo houdt de kleding je warm tijdens het tennissen, maar verlies je niet je bewegingsvrijheid. Ook sportshirts met lange mouwen of een vest zijn prettig om in te spelen. Ook een goede tip: kies voor een broek waar je short onder kan en die je makkelijk uit kunt trekken. Krijg je het dan toch warm, dan kun je de lange broek uittrekken en alsnog in je korte broek spelen.

Algemene tips tenniskleding

  • Let erop dat je broek, short of rokje zakken heeft om je ballen in op te bergen. Zodoende hoef je niet steeds naar je tas te lopen om nieuwe ballen te halen, wat een hoop tijd en gedoe scheelt.
  • Speel je op gravel? Zorg dan dat je sokken aanhebt die minimaal tot boven je enkels komen. Zo komt er geen gravel in je sokken, wat een stuk prettiger speelt. 
  • Het is niet fijn als je haar in je gezicht komt. Heb je veel babyhaartjes of past niet al je haar in een elastiekje? Dan is een hoofdband de ideale oplossing!
  • Speel je competitie? Dan kan het fijn zijn om een extra shirtje mee te nemen als het warm weer is, zodat je tussen de wedstrijden door een schoon shirt kunt aantrekken.
  • Ben je nog op zoek naar de juiste tennisschoenen? Klik hier voor advies!

Shop jouw tenniskleding via bovenstaande button of kijk hier voor ons complete tennisaanbod.


Hi, mijn naam is Roos (23) en na mijn opleiding Sport, Management & Ondernemen ben ik begonnen op de E-commerce afdeling van Perrysport. Ik hou van sport! Van tennis tot hardlopen of een (thuis)workout. Je kunt mij voor alle sporten optrommelen om mee te doen. Maar ook met een wandeling of een drankje op het terras maak je mij heel gelukkig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *