Hockeyaccessoires: dit heb je nodig

Het is weer zover: we mogen het veld weer op! Het maakt niet uit of je net begint met hockeyen of al wat meer ervaren bent. Het is altijd fijn om weer even op een rijtje te hebben wat je ook alweer nodig hebt. Want met de juiste hockeyaccessoires ben je altijd goed voorbereid tijdens je training of wedstrijd.

Algemene hockeybenodigdheden

Om te kunnen hockeyen heb je een aantal dingen sowieso nodig. Soms kan je dit natuurlijk lenen, maar je eigen spullen zijn toch wel het prettigst om te gebruiken. Om te beginnen heb je sportkleding nodig die lekker zit. Bij deze outfit horen hoge hockeysokken die je over je scheenbeschermers aan kunt trekken. Let er bij het kopen van je hockeysokken op dat je de juiste maat kiest: je wil niet dat ze afzakken tijdens het spelen of dat ze zorgen voor blaren doordat ze te groot zijn.

Maar je moet ze ook niet te klein kopen, anders krijg je ze lastig over je beschermers heen of kunnen ze beknellend zitten. Is je hockeyoutfit ready? Daar horen natuurlijk de juiste hockeyschoenen bij. Voor meer advies over de juiste schoenen, kan je altijd even langskomen bij een van de Perry winkels.

Een van de belangrijkste essentials die écht niet mag missen tijdens je hockeytraining, is de juiste hockeystick. Wil je weten welke hockeystick het beste bij jou past en hoe je deze moet kiezen? Lees dan ons andere blog: Tips om de hockeystick te kiezen die bij jou past, voor een uitgebreide uitleg.

Naast je hockeykleding en -stick kan je ook niet spelen zonder hockeybal. Gelukkig vindt je al deze hockeyessentials gemakkelijk online bij Perry of in een van onze winkels!

Belangrijke hockeyaccessoires

Als je je kleding, hockeystick en hockeybal hebt, kan je bijna het veld op. Toch zijn er een aantal belangrijke hockeyaccessoires die je écht niet mag vergeten als je het veld op gaat. Zo zijn scheenbeschermers een echte musthave om je schenen mee te beschermen tegen de bal of een hockeystick die er per ongeluk tegenaan komt.

Voor het kiezen van de juiste scheenbeschermers is het vooral belangrijk om in je achterhoofd te houden dat deze net onder de knie hoort te stoppen en ook de zijkant van je enkels moet beschermen. Of je aan de zijkant zachte of juist harde bescherming wil hebben, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Als de scheenbeschermer maar geen belemmering vormt tijdens het sporten!

Sinds 2015 heeft de KNHB het verplicht om een bitje te dragen tijdens wedstrijden. Logisch natuurlijk, want het is zonde om je tanden te verliezen op het veld. Echt lekker zitten ze niet, maar alles beter dan wat tanden missen!

Handige hockeyaccessoires

Heb je alle belangrijke hockeyartikelen in huis? Dan ben je eigenlijk helemaal klaar om het veld op te gaan! Er zijn uiteraard nog een aantal hockeyaccessoires die handig kunnen zijn. Mocht je vaker spelen dan kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je gripje wat gaat slijten. Hierdoor heb je minder grip op je hockeystick en kun je blaren krijgen. Ga je een nieuwe kopen? Let er dan op dat het gripje waterbestendig is. Niet alleen vanwege eventuele zweethanden, maar ook omdat veel hockeybanen tegenwoordig watervelden zijn.

Afhankelijk van je speelniveau en speelstijl kan het fijn zijn een hockeyhandschoen te dragen op het veld. Dit is zeker niet verplicht of altijd nodig, maar het kan fijn zijn bij het verdedigen of als het wat kouder is buiten. Ga je de zaal in? Dan kan het dragen van zo’n handschoen zeker een echte must zijn! Dankzij een dikke handschoen kan je namelijk optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden tijdens het zaalhockey en tegelijkertijd kun je er je hand goed mee beschermen.

Is het tijd om je sporttas in te pakken? Vergeet dan deze laatste sportaccessoires niet in te pakken:

  • Een bidon om je water of sportdrankje in te doen.
  • Een handdoek om na je training of wedstrijd te kunnen douchen.
  • Badslippers voor tijdens het douchen of om daarna lekker op te kunnen lopen.

Zoals je ziet zijn er heel wat dingen waar je over na moet denken voor je het veld op stapt. Geniet van het nieuwe hockeyseizoen en heel veel succes!


Hi, mijn naam is Roos (23) en na mijn opleiding Sport, Management & Ondernemen ben ik begonnen op de E-commerce afdeling van Perrysport. Ik hou van sport! Van tennis tot hardlopen of een (thuis)workout. Je kunt mij voor alle sporten optrommelen om mee te doen. Maar ook met een wandeling of een drankje op het terras maak je mij heel gelukkig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *