Exclusief bij Perry: het TeamNL-kledingpakket

Wil jij er net zo bijlopen als Ireen Wüst, Sven Kramer, Cheryl Maas of al die andere Nederlandse sporters van TeamNL? Dat kan! De Olympische kleding voor de Olympische Winterspelen van Pyeongchang​ is nu ook verkrijgbaar voor supporters. Het kledingpakket is het werk van het Koreaanse merk FILA, de nieuwe kledingpartner van sportkoepel NOC*NSF.

Pak ‘m beet 22 jaar lang kleedde ASICS de Olympische sporters van TeamNL. Nu is het aan FILA, dat tot en met de Winterspelen van Peking in 2022 verbonden blijft met TeamNL. Het gaat hier in eerste instantie om kleding waarin je de olympiërs buiten de wedstrijden zult zien. De meer technische ‘on court’ kleding zit niet bij het kledingpakket inbegrepen, maar is zeker een optie voor later.  

Klein land, grootse prestaties

Nederlandse sporters kleden is niet compleet nieuw voor FILA. Zo deed het sportmerk goede ervaringen op met de KNSB en het nationale schaatsteam. Sven Kramer is zelfs het gezicht van FILA. Met het NOC*NSF erbij heeft FILA een nieuwe primeur: het is het eerste Olympische Comité dat door dit sportmerk wordt gesponsord.

Mr Yoon, CEO van FILA, zei het volgende over de nieuwe samenwerking: “FILA is een bedrijf dat gelooft in de kracht van TeamNL. De wijze waarop Nederland de sport organiseert. Met een unieke basis voor talentgroei die ervoor zorgt dat een klein land bij de beste van de wereld thuis hoort, dwingt wereldwijd respect af.”

Een herkenbaar TeamNL

Als er één kleur is die Nederland representeert, is dat natuurlijk Oranje. De boodschap aan FILA was helder: TeamNL een eenduidige en herkenbare uitstraling geven. Want dat past volledig in het groeimodel van de bonden en het NOC*NSF om de zichtbaarheid van TeamNL verder te versterken. Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Met FILA hebben we een kledingpartner in huis die gelooft in de samenwerking die wij met bonden en het bedrijfsleven aangaan om gezamenlijk TeamNL te laten groeien en een duurzaam herkenbaar gezicht te geven. Zowel in Nederland als daarbuiten.”

Eén worden met de Olympiërs

Dat de collectie in Pyeongchang voor herkenning gaat zorgen, is één ding dat zeker is. De oranje kleur is prominent aanwezig, en zelfs aan de kleuren rood-wit-blauw is gedacht in veel kledingitems. Exclusief bij Perry is een deel van het pakket nu te bestellen: van joggingbroek tot T-shirt tot jack. De ideale uitrusting om je favoriete Olympiër naar een podiumplaats te juichen. Wie is jouw favoriet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *