(Her)ontdek hoe leuk sporten is!

Sporten: het kan zo leuk zijn. Iedereen die wel eens een mooi punt heeft gemaakt tijdens een wedstrijd zal dit herkennen. Het gevoel samen iets te bereiken, je grenzen verleggen en tot het uiterste gaan geeft een kick. Toch is het voor veel mensen lastig om te blijven sporten. Zo was het in elk geval voor mij. In mijn jeugd speelde ik vrijwel elke dag basketbal. Maar toen ik voor mijn studie verhuisde en stopte bij de vereniging werd het steeds lastiger om fit te blijven. Sporten voelde steeds vaker als verplichting tot ik uiteindelijk niet meer van die bank af kwam.

Toen ik op een dag naar een basketbalwedstrijd zat te kijken op tv dacht ik: wanneer heb ik het veld ingeruild voor de bank? Zou ik het nog kunnen? Een ding was zeker: ik wilde het weer. En dus was het tijd voor actie!

Wie wat waar?

Inmiddels had ik een gezin, werk en een druk leven. Voor de plaatselijke vereniging had ik geen tijd meer. Dus: op internet op zoek naar plekken waar ik mijn oude sport weer zou kunnen oppakken maar dan wel zonder gedoe. Helaas… Geen resultaat! Terwijl er misschien drie straten verderop ook wel iemand op de bank zat die af en toe eens een balletje wilde gooien. Gewoon op een pleintje in de buurt of een gymzaaltje.

Sporten omdat het leuk is

In mijn omgeving hoorde ik steeds vaker hetzelfde geluid: ouders die hun kinderen bijvoorbeeld naar voetbal brengen en eigenlijk best zin hebben om zelf ook weer een balletje te trappen. Hoe leuk zou het zijn als je die mensen op een makkelijke manier bij elkaar zou kunnen brengen? Dat mensen de sport weer gaan doen die ze leuk vinden in plaats van sporten uit verplichting.

Invite & play

En zo werd de basis gelegd voor een nieuwe gratis sportwebsite: www.inviplay.nl. Inviplay werkt super simpel. Alles wat je hoeft te doen is aangeven wie je bent en welke sport je leuk vindt. Zodra iemand anders dan een activiteit aanmaakt ontvang je een uitnodiging en kun je meedoen. Of nog beter: je maakt zelf een activiteit aan (nog geen drie minuten werk) en vervolgens worden anderen automatisch uitgenodigd.

Leuk en nog leuker!

En ja hoor! Sinds dag 1 ontstaan er via Inviplay allerlei nieuwe sportgroepen. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het platform om sporten nog leuker te maken. Je kunt nu bijvoorbeeld in een groep scores bijhouden en een klassement aanmaken (welk team wint het vaakst). Via de aanmeldtool hebben teams meteen overzicht van wie er wanneer komt spelen en er zijn plannen voor een app.

Ik kan het nog

Inmiddels is het netwerk op inviplay.nl al behoorlijk aan het groeien. Door Inviplay heb ik veel nieuwe mensen leren kennen, waar ik ook weleens mee afspreek buiten het sporten om. Het sociale contact dat ontstaat op een sportveld is voor mij misschien wel net zo belangrijk als het sporten zelf. En bovenal: ik speel weer geregeld basketbal, gewoon wanneer het mij uitkomt. Laagdrempelig, op mijn eigen niveau. En af en toe maak ik weer een mooi punt en heb ik even een flashback naar vroeger. Genieten!


Mijn naam is Paul Keurentjes, initiatiefnemer van Inviplay. Ik ben 39 jaar en heb altijd gebasketbald. In mijn jeugd bij een vereniging (en hele zomers eindeloos op het pleintje achter ons huis). Ook doe ik aan voetbal, al is dat zeer recreatief. Sowieso vind ik elke teamsport leuk, een echte teamplayer dus! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *