Heb jij hem al? De bikershort, oftewel wielerbroekje, oftewel korte legging

Heb jij hem al in je kast liggen? Een toffe bikershort is multi inzetbaar en kan zowel in je vrije tijd gedragen worden als op de sportievere momenten.

Sinds twee zomers is de legging tot boven de knie razend populair. Waar deze wielershort eerst vooral opdook op festivals, is het nu een item die je gewoon op een doordeweekse dag in het park of de supermarkt tegenkomt.

Een aantal voordelen op een rij:

  • Door de lengte is deze short ideaal voor warmere dagen. Waar sommige lange leggings (ja die zijn weer terug, lees hier het blog over deze trend) misschien te warm en plakkerig aan je lijf zitten, biedt dit wielerbroekje meer verkoeling.
  • Anders dan bij een rokje hoef je niet na te denken over netjes zitten of oppassen met bukken in het openbaar. Je bent juist super flexibel met deze korte legging.
  • Door de sportieve aard van het broekje is uitgedaagd worden door de kids geen probleem! “Wie het eerst thuis is!” hoor je ze tegen elkaar zeggen. Maar nog voor ze het doorhebben ben jij de uitdaging al aangegaan en sta je na een korte sprint al voor de deur.
  • Heb je nu de winter gebruikt om te trainen en fitter te worden? Wees daar trots op en laat het zien met de bikershort. Je kunt er voor kiezen om een wat langer T-shirt te dragen als het je allemaal wat veel van het goede is. Maar een crop top is ook helemaal trendy. Het is maar net waar je zin in hebt of je prettiger bij voelt.

Nadelen van deze short:

  • Ben je wat kleiner dan kan de bikershort optisch je benen verkorten. Je kunt voor de spiegel testen of er net een andere lengte is welke beter voor jou werkt. Probeer de onderste randjes om te vouwen om dit te bekijken. Werkt dit? Haal dan thuis simpel de zoom los, draai het broekje binnenste buiten en stik deze op jouw gewenste lengte. (Let wel op, hierna kun je het broekje natuurlijk niet meer retourneren mocht het niet helemaal gelukt zijn.)
  • Ook al is dit de korte variant, het blijft een legging. Doe daarom voor aanschaf altijd de squat-test bij de spiegel om te zien of de stof niet doorschijnt. Kijk ook in verschillend licht. Misschien is het in de winkel niet altijd goed te zien, maar check dit zeker thuis in daglicht nog even als je twijfelt.

Het wielerbroekje is helaas niet bij ieder lichaamstype even flaterend. Ben je wat langer, korter, voller of juist dunner? Het kan allemaal meespelen waardoor je deze trend liever aan je voorbij laat gaan. Maar niet geschoten, altijd mis. Dus spreekt de korte legging jou wel aan? Probeer het gewoon eens. Wellicht verras je jezelf en heb je er deze zomer een nieuwe favoriet bij.


Cindy

Mijn naam is Cindy, ik ben 26 jaar en werk als stylist voor Perry. Als stylist binnen de organisatie ben ik veel bezig met wat er in de maatschappij gebeurt, welke trends en veranderingen een rol spelen en waar onze klant zich mee bezig houdt. Hierdoor kijk ik iedere keer op een andere manier naar onze producten en merken. Zelf ben ik vooral fan van wintersport, dat oneindige glijden over de sneeuw is echt de manier om je hoofd leeg te maken. Verder ga ik met mooi weer graag een rondje fietsen (gewone stadsfiets). Maar wel altijd gecombineerd met een lekkere tussenstop zoals taart, ijs of kaasstengels op het terras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *