Gymles van Perry #5

De kinderen hebben lekker vakantie en stuiteren van de energie. Geen zorgen, daar hebben wij de meest ideale oplossing voor! Samen gaan we iedere woensdag een halfuurtje gymmen. Perry verzint de leukste spelletjes die jullie samen makkelijk kunnen doen. De spelletjes zullen iedere week variëren en zijn voor iedereen toegankelijk. Hierdoor kun je even pauze nemen van werk en heb je ook nog eens quality time met je familie.

Activiteit 1: Lijnbal/volleybal

Benodigdheden: Een bal en een lijn met twee palen

Je maakt 2 vierkantjes van 5 meter bij 5 meter en plaatst aan de zijkanten van het veld 2 palen die een lijn trekken door het midden. Je lijn door het midden moet je zien als een volleybalnet. De teams moeten proberen om de bal op het veld van de tegenstander zien te krijgen. Om je veld te verdedigen moet je dus proberen om de bal te vangen, die hoef je niet meteen terug te gooien. Team met 5 punten wint de ronde.

Activiteit 2: Boeventikkertje

Benodigdheden: 9 pylonnen

Met 9 verschillende pylonnen wordt er een veld uitgezet van 10 meter bij 10 meter. De boeven rennen weg voor de politie agent (de tikker) en zijn ‘vrij’ als ze op een van de pylonnen zitten. De pylonnen zijn heilig en daar kan de politieagent de boeven niet oppakken. Ben je getikt? Dan ben je af en moet je aan de zijkant zitten. Iedere boef mag maximaal 2 secondes op de pylon zitten.

Activiteit 3: Trefbal

Benodigdheden: Een zachte bal

Mama en papa kijk uit! Het moment dat jullie kind iets naar jullie mogen gooien is namelijk zo ver. Vandaag gaan we lekker trefballen. Er worden 2 teams gemaakt en die worden verdeeld over 2 verschillende veldjes. Ieder veldje is ongeveer 8 meter bij 8 meter. Er wordt gespeeld met 1 zachte bal. Is dit te lastig? Dan wordt er na een aantal minuten een extra zachte bal toegevoegd bij het spel. Er staan in beide veldjes ook 1 pylon. Als je de pylon weet te raken dan mag de speler uit je team die af was, weer het veld in. Gebruik de pylon dus slim.

Welke activiteiten ben je van plan te doen of heb je al gedaan?
Laat het ons weten onderaan dit blog.


Hi! Mijn naam is Djemiel Goelab, marketing & events stagiair bij Perry. Een enthousiaste derdejaars Sportmarketing-student aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast ben ik ook een sportdocent met hart voor diversiteit in de ontwikkeling van jongeren en onderwijs. Ik ben een grote fan van voetbal en hier houd ik mij dagelijks mee bezig.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.