Gymles van Perry #4

De kinderen volgen thuis hun lessen waardoor ze stuiteren van de energie. Geen zorgen, daar hebben wij de meest ideale oplossing voor! Samen gaan we iedere woensdag een halfuurtje gymmen. Perry verzint de leukste spelletjes die jullie samen makkelijk kunnen doen. De spelletjes zullen iedere week variëren en zijn voor iedereen toegankelijk. Hierdoor kun je even pauze nemen van werk en heb je ook nog eens quality time met je familie.

Activiteit 1: Hondentikkertje

Benodigdheden: Een tennisbal

Er staat 1 tikker (de hond) in het midden en de rest staat in een cirkel om de tikker heen. Het is de bedoeling dat de spelers om de hond heen de tennisbal naar elkaar overgooien. De hond wil graag zijn tennisbal terug en rent achter zijn tennisbal aan. Wanneer jij de tennisbal in je handen hebt mag de hond jou tikken. Gooi de bal dus zorgvuldig en zo snel mogelijk naar elkaar over. Wanneer de bal op de grond komt, ben je namelijk ook af! Heeft de hond jou weten te tikken? Dan ben jij daarna de tikker.

Activiteit 2: Potje voetbal

Benodigdheden: een voetbal en twee doelen

Ronaldo, Messi of toch Berghuis? Wie is jouw favoriete voetballer? Vandaag mogen jullie zelf kiezen voor welke voetbalclub jullie spelen. Er worden twee verschillende teams gemaakt die tegen elkaar gaan voetballen. Maak een mini voetbalveld van 12 meter bij 12 meter. Scoor zoveel mogelijk doelpunten met je teamgenoot. Het team dat het eerst 5 punten heeft, wint het spel!

Activiteit 3: Boter, kaas en eieren renspel

Benodigdheden: 9 hoepels en 9 pittenzakjes (of 9 lintjes)

Boter, kaas en eieren zoals we niet kennen! Maak een boter, kaas en eieren-veld met 9 hoepels. Leg de 9 hoepels neer in een vierkant van 3 x 3. Heb je geen hoepels? Gebruik dan stoepkrijt om het veld te tekenen. Er worden 2 teams gemaakt die tegen elkaar gaan spelen. Het veld ligt op 10 meter afstand. Ieder team mag bij elke run maximaal 1 pittenzakje (of lintje) meenemen en in het veld neerleggen. Denk goed na over je zet en probeer drie op een rij te krijgen. Zijn de 9 lintjes gebruikt, maar is er geen drie op een rij? Dan mogen de teams bij de volgende run een pittenzakje van de tegenstander verplaatsen. Er rent maximaal 1 speler per team en beide teams starten tegelijkertijd!

Welke activiteiten ben je van plan te doen of heb je al gedaan?
Laat het ons weten onderaan dit blog.


Hi! Mijn naam is Djemiel Goelab, marketing & events stagiair bij Perry. Een enthousiaste derdejaars Sportmarketing-student aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast ben ik ook een sportdocent met hart voor diversiteit in de ontwikkeling van jongeren en onderwijs. Ik ben een grote fan van voetbal en hier houd ik mij dagelijks mee bezig.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *