Gymles van Perry #3

De kinderen hebben vervroegd vakantie door de lockdown of volgen thuis hun lessen waardoor ze stuiteren van de energie. Geen zorgen, daar hebben wij de meest ideale oplossing voor! Samen gaan we iedere woensdag een halfuurtje gymmen. Perry verzint de leukste spelletjes die jullie samen makkelijk kunnen doen. De spelletjes zullen iedere week variëren en zijn voor iedereen toegankelijk. Hierdoor kun je even pauze nemen van werk en heb je ook nog eens quality time met je familie.

Activiteit 1: Kat-en-muis-spel

Benodigdheden: Handdoeken of theedoeken

Jullie lopen als muisjes met een lange staart door het veld. Het is de bedoeling dat de deelnemers die als muisjes spelen een handdoek in hun zak steken. Snel rennen, want de grote kat komt achter je aan en trekt zo aan je staart! Is je staart (handdoek) uit je zak getrokken? Dan ben je helaas af en mag je even aan de zijkant zitten. De laatste die zijn of haar handdoek verloren is die mag in de volgende ronde de kat zijn.

Activiteit 2: Leeuwentikkertje

Benodigheden: Pittenzakjes

Bij dit spel is er één leeuw (de tikker) die alleen in de breedte mag lopen om iedereen af te tikken. De andere spelers moeten ervoor zorgen dat zij de biefstukplakjes (pittenzakjes) aan de overkant krijgen. Pas goed op voor de leeuw want die heeft trek! Heeft de leeuw je getikt? Dan moet je het weer terug brengen waar het vandaan kwam en dan ben je af. De rest van het team heeft dan nog wel de kans om de biefstukplakjes aan de overkant te krijgen. In totaal liggen er 12 biefstukplakjes. Iedereen krijgt 2 minuten de tijd om in een ronde als leeuw te spelen. Heb je als leeuw iedereen afgetikt of zijn er het minste biefstukplakjes aan de overkant gekomen? Dan heb je gewonnen!

Activiteit 3: Springtouwen als vanouds

Benodigheden: Springtouw

Maak een springtouw vast aan een hek of deurklink. Zorg ervoor dat de lengte goed is waarbij iedereen er overheen kan springen. Bij dit spel hebben we een draaier. De rest van de familie moet proberen om tussen het touw door te rennen zonder geraakt te worden. Het touw is namelijk erg heet en kan gevaarlijk zijn. Kijk goed uit en spring hoog over het touw heen. Ben je toch geraakt door de springtouw? Dan ben je helaas af en word je de draaier bij de volgende ronde.

Welke activiteiten ben je van plan te doen of heb je al gedaan?
Laat het ons weten onderaan dit blog.


Hi! Mijn naam is Djemiel Goelab, marketing & events stagiair bij Perry. Een enthousiaste derdejaars Sportmarketing-student aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast ben ik ook een sportdocent met hart voor diversiteit in de ontwikkeling van jongeren en onderwijs. Ik ben een grote fan van voetbal en hier houd ik mij dagelijks mee bezig.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *