Gymles van Perry #2

De kinderen hebben lekker vakantie en stuiteren van de energie. Geen zorgen, daar hebben wij de meest ideale oplossing voor! Samen gaan we iedere woensdag een halfuurtje gymmen. Perry verzint de leukste spelletjes die jullie samen kunnen doen De spelletjes zullen iedere week variëren en zijn voor iedereen toegankelijk. Hierdoor kun je even pauze nemen van werk en heb je ook nog eens quality time met je familie.

Activiteit 1: Elkaars kegel roven

Benodigdheden: Kegels (1 stuk per speler)

Kegelroof! Er worden 2 teams gemaakt. In het veld wordt voor het linker team op twee meter afstand van de muur, een aantal kegels geplaatst. Mocht je geen kegels hebben dan kun je dat uiteraard vervangen door pylonen of blokjes. Het team aan de rechterkant verzamelt zich achter de andere lijn. Het veld is ongeveer 12 meter lang. Het rechter team mag beginnen met kegels roven. Kom je over de lijn? Dan moet je verplicht rennen om een kegel te roven. Dat is het moment dat het linker team zijn of haar kogels mag beschermen door diegene af te tikken. Ben je getikt? Dan heb je nog 1 leven. Word je daarna nog een keer getikt? Dan ben je af! Wie van jullie is het snelst?

Activiteit 2: Geblinddoekt Parcour

Benodigdheden: Pylonen (3 stuks), een bal.

In het veld liggen er 3 pylonnen en een bal op 10 meter afstand. Er worden 2 velden gemaakt voor 2 teams. Het is de bedoeling dat er uit beide teams 1 speler geblinddoekt de parcour afgaat. Je team legt uit welke kant je op moet gaan. Jij hebt een blinddoek op, dus je moet goed luisteren naar de aanwijzingen van je eigen team. Het kan een beetje chaotisch worden, want het andere team geeft tegelijkertijd ook aanwijzingen. De speler mag alleen huppelen! Lopen is namelijk niet toegestaan in het konijnenveld. Huppel door de pylonen heen en pak aan het einde de bal. Kom daarna zo snel mogelijk terug en geef de bal aan je team. Ben je sneller dan het andere team? Dan heb je een punt. Daarna is de volgende uit je team aan de beurt. Je speelt tot 5 punten!

Activiteit 3: Stoelendans met muziek

Benodigdheden: Eetkamerstoelen.

Is het slecht weer? Dan kun je deze activiteit ook lekker binnen doen. Er staan een aantal stoelen in een kring waar jullie om heen gaan dansen. Uiteraard een stoel minder dan het aantal deelnemers. Een persoon zet een lekker nummer op en jullie mogen om de stoelen gaan dansen. Stopt de muziek? Dan moet je zo snel mogelijk gaan zitten. Lukt je dit niet? Dan ben je helaas af en wordt er ook een stoel weggehaald. De speler die als laatste een stoel weet te vinden heeft de ronde gewonnen!

Welke activiteiten ben je van plan te doen of heb je al gedaan?
Laat het ons weten onderaan dit blog.


Hi! Mijn naam is Djemiel Goelab, marketing & events stagiair bij Perry en een enthousiaste derdejaars Sportmarketing-student aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast ben ik ook een sportdocent met hart voor diversiteit in de ontwikkeling van jongeren en onderwijs. Ik ben een grote fan van voetbal en hier houd ik mij dagelijks mee bezig.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *