Gymles van Perry #1

De kinderen hebben lekker vakantie en stuiteren van de energie. Geen zorgen, daar hebben wij de meest ideale oplossing voor! Samen gaan we iedere woensdag een halfuurtje gymmen. Perry verzint de leukste spelletjes die jullie samen gemakkelijk kunnen doen. De spelletjes variëren wekelijks en zijn voor iedereen toegankelijk. Hierdoor kun je even pauze nemen van werk en zorg je ook nog eens voor quality time met je familie.

Activiteit 1: Ouderwets tikkertje

De jongste mag beginnen als tikker! Wanneer je getikt ben, maak je van je benen een poort. Ouders, jullie moeten er ook doorheen kruipen. Op dat moment blijf je stil staan en mag de tikker ook niet in jou buurt komen. Er mag pas gerend worden als één van de spelers onder de benen heeft gekropen. Na 2 minuten gaan we wisselen van tikker.

Activiteit 2: Wie niet weg is, is gezien!

Een van de ouders begint met zijn of haar ogen dicht tot twintig te tellen. De rest moet zich zo snel mogelijk verstoppen. Ben je gevonden? Ren dan zo snel mogelijk naar de plek waar de ouder begon te tellen. Diegene moet namelijk jouw naam roepen wanneer hij of zij jou heeft gevonden en naar zijn beginplek rennen om jou af te buurten. Zorg ervoor dat je niet als eerste wordt gevonden, want dan ben je de volgende die moet gaan zoeken. Vind dus zo snel mogelijk een goed verstopplekje.

Activiteit 3: Wie wordt als eerst bevrijdt uit de gevangenis?

Je staat als een boef met je handen op je rug in een rondje om de werper heen. We vangen de bal om en om van de werper. Dit is de sleutel om jou uiteindelijk te bevrijden. Fopt de werper jou? Dan houd jij je handen op je rug. Wanneer je dat niet doet, dan ben je af en moet je gaan zitten op je billen. Wees geduldig en kijk goed wanneer de werper de bal écht gooit. De werper in het midden krijgt de kans om jou te foppen. Zijn de laatste twee over? Dan begint de finale! Als je wint, dan mag jij de rest gaan foppen.

Welke activiteiten ben je van plan te doen of heb je al gedaan?
Laat het ons weten onderaan dit blog.


Hi! Mijn naam is Djemiel Goelab, marketing & events stagiair bij Perry. Een enthousiaste sportmarketing student in zijn 3e jaar aan de Hogeschool Rotterdam. Naast het studeren ook een sportdocent met hart voor diversiteit in de ontwikkeling van jongeren en onderwijs. Ik ben een grote fan van voetbal en hier houd ik mij dagelijks mee bezig.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *