Gezond recept: zalm pre-workout wrap

In samenwerking met Perry zal ik de komende maanden een aantal leuke pre- en post-workout gerechten maken. Maaltijden waar ik zelf fan van ben en die ik regelmatig voor- of na mijn training nuttig. Een goed gevulde wrap is bij mij nooit mis. Het is een maaltijd waar ik naar grijp wanneer ik in tijdnood zit en wel ontzettende trek heb. Je kunt in een wrap zo goed je groente kwijt! Het houdt alles fijn bij elkaar mede met deze reden is dit een zekere pre-workout essential. Deze zalm pre-workout wrap bevat zoals er al staat: zalm. Een bron van eiwitten en gezonde (vis) vetten die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het is aangeraden om minimaal twee keer per week vette vis te eten. Het is goed voor je hersenen en houdt het lichaam gezond.

Eiwitten als bouwstenen

Om je training goed door te komen en je spieren te helpen met herstel en opbouw zijn gezonde eiwitten ontzettend belangrijk. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren en zorgen voor een spoedig herstel na elke training.

Bij het kiezen van een wrap kun je het beste gaan voor een volkoren variant met weinig toegevoegde ingrediënten die er niet in thuis horen. Zorg dat volkorenmeel een van de eerste ingrediënten is op de ingrediëntenlijst.

Ingrediënten:

  • 1 grote (durum) wrap of twee kleinere wraps
  • 100 gram gerookte plakjes zalm
  • 30 gram kiemgroente
  • 100 gram bladspinazie
  • 30 gram rucola
  • Ingemaakte rode kool of verse rode kool
  • (ter garnering in de wrap) wat limoensap

Bouw de zalm pre-workout wrap op met eerst de plakjes zalm en bladgroen. Daarna de anderen lichtere groente. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groente in de wrap. Kies voor wat jij lekker vindt. Als jij meer van rauwkost houdt kun je dit prima toevoegen aan de wrap. Wil je nu ook rode kool inmaken, dan heb ik daar ook een recept voor. Bekijk ‘m hier.


Mina

Hoi! Mijn naam is Mina, ik blog over gezonde, goede en vooral lekkere voeding waar ik dagelijks van geniet. Naast lekker en goed eten is een actieve levensstijl net zo van belang! Deze bestaat voor mij uit fitness, heavy weight liften en hardlopen. Samen met Perry haal ik het beste uit mijn training. De komende maanden deel ik op het Perry kanaal heerlijke recepten die je kunt nuttigen als pre- of post-workout. Gebalanceerde maaltijden waar je lichaam blij van wordt. Ook komen er een aantal blogposts aan waar ik tips zal geven over mijn aanpak. Samen gaan we er weer tegen aan, weer back in shape met Perry!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *