Ga op avontuur in hoofdstad Amsterdam

En volg de ‘Urban Route’ van Wander-Lust.nl

Wie zegt dat je voor avontuur de grens over moet? Elke & Sarah van Wander-Lust bewijzen dat je zelfs in onze hoofdstad Amsterdam nog een heus ‘urban adventure’ kunt beleven. Ter ere van de #myadventurelifestyle campagne hebben zij een dag uit hun leven vastgelegd en met ons gedeeld.

Een nieuwe hotspot om de hoek is gaaf, maar Elke en Sarah kijken graag iets verder om nieuwe schatten te ontdekken in hun hometown Amsterdam. Wij vroegen hen hoe een avontuurlijke dag van Wander-Lust eruit zou zien. Zij twijfelden geen moment en startte hun dag in het centrum om vervolgens in de auto te stappen en de drukte van de stad te ontvluchten. Iets wat zij veel vaker doen!

Wake Up Call!

Elke en Sarah hebben momenteel een nogal verschillend ritme, want Elke heeft een 3 maanden oude baby. Bij haar gaat de wekker dus iets vroeger (7.00 uur) dan bij Sarah (9.30 uur). Zij dragen beiden graag mooie kleding, maar comfort is het belangrijkst. Gedurende de zomermaanden dragen zij graag denim shorts met een simpele vrouwelijke top, comfy slippers of sandalen én natuurlijk een kleurrijke bikini.

Vrouw in bikini op gras
Klaar voor de dag 10.00 – 12:00 uur

We beginnen allebei de dag graag gezond en hiervoor hebben we onze favoriete plekken in Amsterdam. Vaste prik voor ons is Juicebrothers. Zij hebben healthy en zuiverende juices en een killer Acai Bowl voor een perfecte start van de dag! Zij hebben meerdere locaties in Amsterdam, dus er is er altijd wel eentje in de buurt. Na het ontbijt vertrekken ze voor hun avontuur niet zo ver van het stadscentrum. Amsterdam heeft echt heel veel groen, naast de vele parken kun je gaan hiken en relaxen in het Amsterdamse Bos en de Oeverlanden. De perfecte locatie om uren te verdwalen na een drukke en hectische werkweek.

“Spontaneity is the best kind of adventure”

Wandeling door de natuur 13.00 – 16.00 uur

Hoe je bij De Oeverlanden komt hangt ook van je locatie af. Je kunt prima op de fiets vanuit de stad, maar ook met de auto als je van verder komt. Elke en Sarah starten bij de ongerepte Oeverlanden, waar planten en begroeiing alle kans krijgen om in het wild te groeien. In de zomer kun je hier aan allerlei watersporten doen, waaronder flyboarding. Wees ook niet verrast als je een groepje grazende Schotse Hooglanders tegen het lijf loopt. Want zij zorgen hier dat de natuurlijke balans behouden blijft op een ecologisch verantwoorde manier. Zij zullen jou niet lastig vallen als jij hen niet lastig valt ;-‘) Niet aaien en niet voeren! Nog een groot voordeel van deze plek is de vele mogelijkheden om te zwemmen en zonnebaden! Je kunt hier heerlijk zonnen, zonder gestoord te worden (op een Schotse Hooglander na dan).

Schotse hooglanders
Avontuur in Amsterdam is dichterbij dan je denkt
Teva sandalen
Tijdens hun avontuur dragen Elke en Sarah hun Teva Original Sandals

Na het ontdekken van de Oeverlanden is het tijd om de andere kant van het meer op te zoeken. Het Amsterdamse Bos is erg groot, maar er zijn een paar plekjes die je echt moet gaan bekijken.

  1. Kunst in het bos, op verschillende plekken kun je kunstobjecten vinden (zie de kaart voor locaties).
  2. Amsterdamse Bostheater is altijd levendig tijdens de zomer. Dit seizoen kun je Julius Ceasar gaan bekijken van 25 juli tot 9 september.
  3. Pannenkoekenboerderij Meerzicht, waar je heerlijke – surprise surprise – pannenkoeken kunt eten. In alle soorten en maten en zelfs glutenvrij. Je kunt hier komen door even op “Ome Piet” te stappen. Een klein houten vlot dat jou en je fiets over het water naar de boerderij brengt.
  4. Knuffelen met geiten bij de Geitenboerderij. Dit is nogal een trend de laatste tijd.
Kaart Amsterdamse Bos
Amsterdamse Bos met de locaties van de kunstobjecten
Relax to the max 18.00 – 19.00 uur

Wanneer Elke en Sarah niet reizen, trakteren zij zichzelf graag af en toe op een heerlijke relaxing massage. Dus na een 4 uur durende wandeling in de zon, is dat precies wat ze nodig hebben. De perfecte locatie hiervoor is Het Massagehuys in Amsterdam West waar zij beiden een relaxing oil massage kregen om de dag te eindigen.

Dit is hoe een avontuurlijke dag met Wander-Lust in Amsterdam eruitziet. Wanneer ga jij op avontuur in onze hoofdstad?

Love,
Elke & Sarah

Volg de avonturen van Wander-Lust op hun Instagram-account @wanderlust.nl
*We werkten samen met Wander-Lust voor de totstandkoming van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *