Eerste hulp bij festivalkamperen

Festivals en kamperen; op een meerdaags muziekfestijn zijn ze onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Natuurlijk kun je een nacht doorhalen, maar wil je de volgende dag ook fris aan de start staan, kun je maar beter je plek op het kampeerterrein veiligstellen. Geen idee hoe je festivalkamperen verstandig aanpakt? Wij hebben wel een idee… of vijf!

Kies de juiste tent

Na je flink uitgeleefd te hebben, is het natuurlijk fijn om je terug te trekken. Al is het maar voor even. Ieder uur slaap is namelijk mooi meegenomen. Dat doe je natuurlijk in een comfortabele tent. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, want de ene festivalkampeerder is de andere niet. Kies voor een tent die je relatief makkelijk opzet (en afbreekt) en een klein pakvolume heeft. Want kampeerstress, dat wil je niet. Laat staan het optreden van je favoriete artiest missen.

Er zijn speciale pop-upenten die het leven van festivalkampeerders stukken makkelijker maken. Deze staan al binnen een paar seconden. Even wat haringen in de grond en klaar is kees!

Vergroot je slaapcomfort

Met alleen een tent ben je er nog niet. Letterlijk op de grond slapen is vervelend voor je lichaam (en humeur), en raden we je van harte af. Wil je de nacht goed doorkomen, vergeet dan zeker je slaapzak en een comfortabel luchtbed of slaapmat niet. Ideaal bijvoorbeeld is een zelfopblazende slaapmat. Lekker compact en je hebt er nauwelijks werk aan om ‘m vol te laten lopen met lucht. Bovendien biedt hij ook een goede warmte-isolatie.

Ook het meenemen van een extra grondzeil is handig. Nattigheid kan immers ook van onderen komen. Plaats deze onder je tent, zodat er geen vocht via de onderkant naar binnen kan trekken.

Vrouw met slaapzak bij tent

Zet je tent thuis alvast een keer op

Het opzetten van een tent kan vies tegenvallen. Tenzij je geoefend hebt! Zet een tent altijd thuis een keer op, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Zelfs als je een pop-uptent hebt, is het goed om hem uit zijn verpakking te halen, op te zetten en weer op te vouwen. Vooral dat laatste blijkt voor sommige gebruikers lastig. Maar als je eenmaal weet hoe je hem opvouwt, is het straks inpakken en wegwezen. Oefening baart kunst!

Kies een tactische plek

Kies je kampeerplek verstandig. De locatie van je tent is heel belangrijk, maar ook persoonlijk. Plekken waar je wat meer rust vindt, zijn ver uit de buurt van hoofdpaden en sanitaire voorzieningen. Ook vlakbij de entree van het festival ligt het lawaaigehalte wat hoger. Naast de locatiebepaling, is het ook belangrijk dat jij je tijdelijk onderkomen makkelijk terugvindt. Zorg dat hij opvalt in de massa, zodat je je niet een ongeluk zoekt (of per ongeluk in de verkeerde tent belandt).

Laat je waardevolle spullen niet achter

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Ook voor festivalcampings geldt: laat geen waardevolle spullen achter in je tent. Of neem ze simpelweg niet mee. Het is onmogelijk om je tent diefstalveilig te maken. Kampeer zo eenvoudig mogelijk en neem niets mee dat te waardevol is om te verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *