Dit zijn de spring/summer fashion trends van 2019

Bij Perry zijn we fan van alles wat met sport en adventure te maken heeft en dat doen we het liefst in stijl. Steeds vaker zien we sportkleding en –schoenen als streetstyle voorbijkomen, sportmode mag gezien worden zo blijkt. Sport en lifestyle zijn een match made in heaven, maar hoe zit dat dan met de trends? Volgen de grote sportmerken dezelfde mode als de high fashion brands? Wij hebben het voor je uitgezocht. Dit zijn dé fashion trends van 2019 op het gebied van sport en outdoor.

1. Utility wear

Een andere term die in modeland gebruikt wordt voor outdoorkleding. Deze outdoortrend is al een tijdje gaande maar zal in lente/zomer 2019 aan populariteit winnen. Niet alleen cargo pants zijn een favoriet kledingstuk, outdoorwear in het algemeen zal steeds meer omarmd worden en ook in 2020 doorzetten. De reden? We zijn ons steeds meer bewust van het klimaat en onze invloed op het milieu en willen vaker terug naar de basis. Merken spelen hierop in met hun creaties.

2. Duurzame kleding

We blijven nog even in het thema klimaat: duurzame kleding en schoenen vinden we steeds belangrijker en ook hier houden merken rekening mee. Zo zijn er steeds vaker ‘vegan’ schoenen in de schappen te vinden en is gerecyclede zwemkleding niet vreemd meer. Niet gek, want bijvoorbeeld plasticvervuiling van de oceanen is een immens probleem

3. Prints

Prints zijn niet per se nieuw in modeland, of het nu om sportmode of ‘high fashion’ gaat. Wel is er in elk seizoen een bepaalde voorkeur te ontdekken. Als we kijken naar de sportmerken uit onze collecties zien we twee variaties: de animal print en de meest veelzijdige grafische prints die je je maar kunt bedenken. Waar in het verleden praktisch alles wat ook maar met sport te maken had in de kleuren zwart, wit en grijs werd gemaakt, kunnen we het er nu over eens zijn dat sportswear gezien mag worden. We zien deze trend met name bij onze hardlooptights

hardlopers

4. Zijwaartse strepen

Strepen in de vorm van side stripes. De bekende 3-Stripes van adidas zijn niet meer de enige strepen die we zien in sportkleding. Verticale of geometrische strepen aan de zijkant op shirts en (trainings)broeken zien we steeds vaker. Dit kunnen strepen zijn in de vorm van logo’s of kleuren. FILA maakt hier veelvuldig gebruik van, maar ook Nike en Reebok leveren hun bijdrage aan ‘tape broeken’ zoals deze trend heet.

Joggingbroek met tapered print

5. (Contrasterende) kleuren

Colorblock maakt in de spring/summer 2019 collecties haar comeback. Bij sportmerken zien we dat rood/wit/blauw een vaak gebruikte combinatie is. FILA, Nike en PUMA maken dankbaar gebruik van deze trend en creëren er lekker op los. Naast colorblock zien we bij de damescollectie nog een veelvoorkomende kleur, namelijk roze.

Groep met fila kleding

6. Fietsbroekje

De bike-shorts-as-real-pants-trend gespot bij de fashionshows van Chanel, Fendi en Mugler. Het gaat hier om de korte variant. Waarom dit populair is? Kim K en Bella Hadid dragen het, no need to say more! Dus, mocht je met deze trend mee willen doen dan weet je in ieder geval dat je bij Perry terecht kunt!

Fietsbroeken

7. Flip-flops

Teenslippers zijn niet per se de trend, wel de combinatie met de rest van de outfit. Modehuizen combineren de slippers met oversized kleding zoals de maxi-jurk. Ideaal voor de zomer!

8.  Hoeden: alles mag

Naarmate de zon zich vaker laat zien krijgen we de behoefte ons te beschermen. Deze zomer zal de zonnebril niet genoeg zijn, allerlei soorten hoeden zijn gesignaleerd op de catwalks. Dan hebben we het niet alleen over de bekende strohoed, die we vaker in de zomer tegenkomen. Ook het vissershoedje mag gezien worden om de outdoorlook compleet te maken. Hoeden zijn het helemaal dit jaar!

Bonus: Strandtassen

Oké, dit is eigenlijk geen trend, maar wel onmisbaar deze zomer: de strandtas. Elke zomer komt deze classic terug in een ander gedaante. Onder andere O’Neill en Protest hebben weer hun best gedaan op nieuwe vrolijke prints die jouw dag gegarandeerd goed maken.

Met deze trends belooft het dit jaar weer een mooie lente en zomer te worden. Hoe spring jij eruit de komende maanden? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *