Dingen waar je hardlopende moeders blij mee maakt

Moederdag, verwendag. Natuurlijk, je weet als geen ander wat jouw moeder, vriendin of vrouw gelukkig maakt. Als dat hardlopen is, zit jij deze Moederdag wel gebakken. Want met een niet al te complex cadeau kun je haar al een mooie dag bezorgen. Inspiratie nodig? Lees snel verder, want van deze vijf dingen gaan hardlopende moeders blij worden.

Een lekkere versnapering

Hardlopen vergt veel inspanning. Wanneer je lichaam langdurig in beweging is, kost dat natuurlijk energie die je met voeding kunt aanvullen. Er is vooral een schreeuw om koolhydraten; ze worden gezien als een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Een stuk taart of cake voor het hardlopen is natuurlijk niet aan te bevelen. Wat dan wel? Een Bliss Ball natuurlijk! Lekker, vullend en gezond – en een heerlijke manier om het lichaam te voorzien van hoogwaardige, lichte verteerbare bron van koolhydraten. Perfect om je moeder mee te verrassen als dat ontbijt op bed er niet meer inzit.

Koffie met gebak
Een Bliss Ball; een heerlijke vervanger voor een stuk taart of cake.

Een hardloopoutfit

Hardloopkleding helpt je om flitsender en comfortabeler te gaan lopen. Hardlopen gaat daarin velen malen lekkerder dan bijvoorbeeld alledaagse kledij. Daarnaast is het natuurlijk een mooie opsteker wanneer de motivatie even ver te zoeken is. Tegenwoordig is hardloopkleding in allerlei verschillende kleuren en hippe motieven verkrijgbaar. Er is dus altijd wel iets dat met haar smaak matcht. En met de nieuwe hardloopcollectie is ze ook nog eens een vooroploper wat stijl betreft!

Een relaxmoment

Hardloopmama’s hebben vaak een druk schema. Ze springen van hot naar her, en grijpen hardlopen aan als een moment voor hunzelf. Ze willen zich beter voelen, of misschien wat gewicht kwijtraken. Maar vaak vergeten ze dat ze zuinig moeten zijn op hun lichaam. Om voldoende rust in te bouwen in dat hectische schema. Daarom is het belangrijk om extra aandacht te geven aan ontspanning en herstel. Denk aan een sauna-/wellnessbon, een massage of een yogasessie die wonderen doet voor lichaam en geest. Het perfecte oplaadmoment, zodat moederlief weer energie voor twee heeft.

Vrouw die yoga doet
Yoga; fijn om Moederdag mee te beginnen.

Opgeven voor een hardlooprun

Over verrassingen gesproken. Dit is iets om naar uit te kijken; meedoen aan een runningevent. Het heeft iets sfeervols, en daarnaast is het een mooie stok achter de deur. Er zijn verschillende websites met hardloopagenda’s die vol staan met hardloopevenementen. Leuk om ook samen te doen als bijvoorbeeld een moeder-dochter- of moeder-zoonmoment. Kleine tip; hou onze eventpagina in de gaten. Hier komen de nieuwste hardloopevents voorbij in verschillende delen van het land. Perfect om een stad op een sportieve manier te leren kennen.

Leesvoer over hardlopen

We raken niet uitgeschreven (en uitgelezen) over hardlopen. Er is natuurlijk veel over deze duursport te vertellen. Zo zijn er zelfs hardloopboeken speciaal voor vrouwen uitgebracht. Deze gaan bijvoorbeeld over hardlopen tijdens de zwangerschap, blessurepreventie en uitdagingen van het moederschap. Daarnaast zijn er ook diverse magazines, bladen en blogs op dat vlak. Leuk leesvoer voor hardlopende moeders.

Waar ga jij je moeder mee verrassen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *