Deze vakantiebestemming wil je bezocht hebben: Het Harzgebergte

Ben jij je al aan het oriënteren voor je volgende vakantiebestemming? De bloemen komen weer uit de grond, de blaadjes aan de bomen worden langzaam groen en de temperatuur wordt steeds aangenamer. Het vakantiegevoel begint waarschijnlijk weer bij je te kriebelen. In deze blog laten we jou weten waarom een vakantie naar het gebied de Harz misschien wel dé perfecte vakantie is voor jou!

Ben jij al bekend met de Harz? Dit gebied ligt in het noordelijkste deel van het Duitse Middelgebergte en is een geliefde vakantiebestemming onder veel Nederlanders. Dat dit een veel bezocht gebied is tijdens de vakanties is ook niet zo gek. Je waant je in dit gebied in een prachtig landschap vol natuur met hier en daar middeleeuwse stadcentra waar je cultuur kunt snuiven en tegelijkertijd helemaal tot rust kan komen.

Bezoek Quedlinburg

Een van de oude steden in dit gebied is het eeuwenoude stadje Quedlinburg. Dit is een stad die ten noordoosten van het Harzgebergte ligt. Op deze levendige plek komen het heden en verleden samen. Als je in Quedlinburg over straat loopt, voelt het soms even alsof je terug in de tijd bent gegaan door de mooie vakwerkhuizen die de straten vullen. Tegelijkertijd zul je er ook verschillende moderne bouwwerken vinden die een leuk contrast vormen met de oude huizen. Hierdoor heerst er een unieke sfeer in het stadje: pittoresk en toch gedeeltelijk modern. Dat is toch de perfecte vakantiespot om lekker tot rust te komen en je ogen de kost te geven?

Wat valt er te beleven in Quedlinburg?

1. Ga cultuur snuiven

De eeuwenoude stad Quedlinburg is gevuld met prachtige gebouwen en cultuurmonumenten die het waard zijn om te bezoeken. Ben je gek op oude gebouwen of ruïnes en beeld jij je altijd in hoe mensen hier vroeger hun dagen gesleten hebben? Dan is de kasteelheuvel met het renaissanceslot zeker de moeite waard! Naast een prachtig slot vind je hier ook de St. Servatius kerk, de duizend jaar oude Wipertikerk en overblijfselen van het Marienklooster. Je zult hier gegarandeerd je ogen uitkijken!

Ook in de rest van de binnenstad is Quedlinburg gevuld met beschermde cultuurmonumenten die op de UNESCO lijst staan. Zo vind je op iedere hoek van de straat wel weer een van de 2069 vakwerkhuizen die in Quedlinburg staan. Eigenlijk kan je de stad zien als een groot openluchtmuseum waar je tijdens je vakantie lekker op ontdekkingstocht gaat.

2. Ga op avontuur met de kids

Na de prachtige binnenstad gezien te hebben, is het natuurlijk ook tijd om lekker op avontuur te gaan samen met de kids. Het gebied leent zich hier perfect voor. Zo biedt Harz verschillende mogelijkheden voor jou en je gezin om je te vermaken. Ga lekker avontuurlijk de natuur verkennen met een rodelbaan of stoeltjeslift. Het kan allemaal!

Leuke activiteiten in Harz:

  • Rodelbaan: Roetsj met hoge snelheid de berg af op de rodelbaan. Deze attractie is leuk voor zowel jong als oud. Maak snelheid op de baan voor een spannende rit of laat jezelf relaxed meevoeren en geniet van het landschap om je heen.
  • Minigolf: Heb je behoefte aan een rustige middag? Ga dan lekker met z’n allen minigolfen. Dat levert vast en zeker een hoop plezier op. Wie krijgt de bal als eerste in het putje?
  • Mountainbikepark Bodetal: Zijn jij en je familie echte sportieve avonturiers en hebben jullie naast het cultuur snuiven ook behoefte aan actie en adrenaline? Pak dan de mountainbikes erbij en ga op pad in het mountainbikepark.
  • Gondellift: Bekijk het prachtige gebied ook eens vanaf boven. Neem de gondelbaan en het voelt heel even alsof je zweeft. Het uitzicht is prachtig en als het weer meezit kun je je ogen uitkijken. Het gondelritje zal je daarnaast heel wat leuke vakantiefoto’s opleveren. Ben jij een echte daredevil? Neem dan de gondel die ook een glazen vloer heeft.
  • Watercarrousel: Wanneer het tijdens de zomermaanden warm is, kun je wel wat verkoeling gebruiken. Met deze watercarrousel kun je dat op een leuke en unieke manier doen. Vaar rond in een bootje die dient als botsauto op water en bots er lekker op los! Plezier en glimlachen van oor tot oor gegarandeerd!
  • Stoeltjeslift: Beleef het gebied vanaf een andere hoogte met de tweezits stoelliftjes. Zweef naar boven en kijk je ogen uit.

3. Geniet van de natuur

Ook natuurliefhebbers die tijdens de vakantie graag de wandelschoenen aantrekken, zijn in Quedlinburg op de juiste plek. Hier kun je namelijk de 75 kilometer lange Selketal-Stieg, of een deel daarvan, afleggen. Dit is een route die door de afwisselende en historische landschappen van de Neder-Harz voert. Trek goede wandelschoenen aan, neem je camera, snacks en drinken mee en je hebt gegarandeerd een sportieve dag in een prachtig landschap!


Hi! Ik ben Tessa, 23 jaar en werkzaam op de E-commerce afdeling van Perry. Dansen is mijn grootste passie in het leven. Ik daag mezelf graag uit met nieuwe dansstijlen. Ik was daarom ook jarenlang in diverse dansscholen te vinden. Naast het feit dat de dansvloer voelt als een tweede thuis, ben ik vanwege mijn voorliefde voor schrijven en lezen ook regelmatig in de luie stoel te vinden met een pen in de ene hand, een kop thee in de ander en een goed boek op schoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *