De voordelen van thuis trainen en in de sportschool

De sportschool, een plek waar veel mensen heen gaan om fit te blijven. De één gaat erheen om groepslessen te volgen of te trainen met een personal trainer. De ander gaat juist op zichzelf de fitness in, spontaan wat oefeningen verzinnen of juist een persoonlijk schema volgen. Voor een ieder was het een enorme teleurstelling toen de sportscholen officieel dicht moesten vanwege corona. Want zeg nou eerlijk, als je omringd bent door andere sportievelingen doe je net dat stapje extra en juist dát stapje kan zorgen voor extra progressie.

De sportscholen zijn alweer eventjes open. Dat ze eindelijk weer open zijn, is een moment waar vele fanatieke sportschoolgangers naar hebben uitgekeken afgelopen maanden. Toch was de periode dat de sportscholen dicht waren een periode voor vele mensen om op een creatieve manier te bedenken hoe ze nu fit kunnen blijven. Ook al was dit even wennen zonder de zware gewichten van de gym of je favo sportbuddies. Lees aan het eind van deze blog hoe onze collega Letje dit heeft opgepakt.

Thuis aan de slag gaan of trainen in de sportschool heeft allebei voordelen, en de vrije keuze hierin is heerlijk. Wij zetten voor jou de voordelen op een rijtje van thuis trainen én in de sportschool aan de bak gaan. Nieuwsgierig? Check het hieronder!

Voordelen thuis trainen

  • Geen groeplessen, personal trainer of fitness met gewichten en trainingstoestellen tot je beschikking, dus wat nu? Nou gewoon, de baas van je eigen gym spelen!
  • In je eigen gym ben je ook je eigen personal trainer. In creativiteit kan je hier volledig losgaan hoe het schema van jouw homegym eruit moet zien. In de woonkamer, tuin of op het balkon aan de slag met elastieken, dumbbells, kettlebells of je eigen lichaamsgewicht. Geen zin om zelf oefeningen te bedenken? Het internet is een mooi inspiratiebron waar tal van filmpjes en blogs staan voor een goede home workout. Daarnaast zijn er coaches die op maat gemaakte thuis trainingspakketten aanbieden.
  • Uit de dagelijkse sleur van de sportschool geeft je ook de mogelijkheid om na te denken over manieren om buiten in de natuur te trainen. Veel mensen zijn fanatiek gaan skeeleren of hebben toch nog eens de hardloopschoenen uit de kast getrokken. Dit is een mooie kans om dat opnieuw te ontdekken. Juist leuk om eens wat nieuws te gaan proberen, bijvoorbeeld watersporten zoals suppen of het natuurgebied bij jou in de buurt ontdekken met een lange wandeling.
  • Een thuistraining hoeft helemaal niet lang te duren! Even geen motivatie of energie om weer een uur te knallen? Bedenk een kort circuit of zoek een online HIIT-workout uit van een halfuurtje. Je hebt geen reistijd naar de gym en achteraf heb je een voldaan gevoel.

Voordelen sportschool

  • Eindelijk je sportbuddies terugzien! Misschien met wat extra coronakilo’s of wat minder spieren maar dat is binnen een aantal weken zo weer gefixt.  
  • Een groot voordeel bij de gym is dat daar alles aanwezig is: een variatie aan trainingstoestellen en genoeg gewichten om elke training wat meer te kunnen pakken. Veel spullen en materialen kan je ook in huis halen, maar daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan en je hebt vaak maar een beperkte ruimte.
  • De personal trainer, degene die je stiekem niet heel erg hebt gemist. ? Maar het is natuurlijk wel fijn om samen in de zomer aan jouw ideale summerbody te werken of na de zomer juist die vakantiekilo’s er weer af te trainen. Personal trainers moedigen je altijd aan net dat stapje extra te zetten en weten precies wat jij nodig hebt om jouw doelen te bereiken.
  • Maandag bodypump, woensdag Xcore en zaterdag spinning: heerlijk dat ritme en fijn dat het terug is! En geef maar toe, de koffiemomentjes achteraf om bij te kletsen met je buurvrouw of buurman in de groepsles heb je natuurlijk ook gemist? ?
  • De maand augustus heeft een record aan tropische dagen achter elkaar behaald, dit is in huis ook te merken want de temperatuur loopt hier aardig op. Dan is het toch wel fijn om te kunnen vluchten naar een heerlijk verkoelde sportschool met airco.

Hey! Ik ben Suze van Schooten, marketing assistent bij Perry. Sportieve activiteiten ondernemen is iets wat ik graag doe! Ik ben regelmatig in de sportschool te vinden, maar ga ook graag naar buiten om een rondje te skeeleren, wandelen of fietsen.

Letje is onze category manager van Adventure en een fanatiekeling met sporten. Benieuwd hoe zij de coronaperiode is doorgekomen?

“Eind 2019 ben ik weer begonnen met fanatiek trainen in de gym. Ik was supergemotiveerd om weer fit te worden en ging er dan ook minimaal vier keer week naar toe. De fijne begeleiding en de progressie waren echt een hele goede motivatie. De paniek sloeg dan ook toe toen de sportscholen moesten sluiten vanwege COVID-19. Hoe kon ik fit blijven!?

Gelukkig zette mijn sportschool mijn gymtraining direct om naar hometraining. Met beperkte middelen kon ik toch lekker thuis blijven trainen. Ik kon wat gewichten lenen en kocht nog snel een elastiek om de trainingen wat uitdagender te maken. Ik merkte dat ik met mijn eigen lichaamsgewicht ook al behoorlijk pittige oefeningen kon doen. Wilde ik oefeningen verzwaren dan vulde ik waterflessen of tassen met boeken. Voordeel van thuis trainen was dat ik direct kon starten en wanneer ik een dagje geen zin had om binnen te trainen, dan pakte ik mijn hardloopschoenen en ging een rondje rennen in het park.

Gelukkig is de sportschool nu weer open en kan ik daar weer frequent trainen. Ik miste mijn sportmaatjes en de trainers. Wat ik wel geleerd heb van deze vreemde tijd is dat je dus echt overal en altijd kunt trainen met minimale middelen, zelfs op vakantie als je dat zou willen!

Geen excuses, echt een eye-opener!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *