De vijf mooiste wandelplekken van Nederland

Wandelen, iets waar wij Nederlanders geen genoeg van krijgen en wat ook nog is ontzettend goed voor je. Wist je dat je tijdens het wandelen je longvermogen vergroot om extra zuurstof op te nemen? En dat dagelijks wandelen het risico verlaagt op diabetes type 2 met maar liefst 58% procent! Wandelen is dus ontzettend goed voor je! Niet iedereen vindt wandelen erg leuk, sommige vinden het zelfs erg saai of hebben er gewoon geen tijd voor. Laat ik nou vijf mooie wandelplekken hebben gevonden om naar toe te gaan, waar je onbezorgd en heerlijk kan wandelen.

1. De Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse waterleidingduinen is een van de mooiste wandelroutes van Nederland. Het gebied dat is ingericht voor de winning van drinkwater voor de inwoners van Amsterdam is ook nog eens een super wandelroute. De route ligt aan de rand van het beschermd duingebied, tijdens het lopen door afwisselend duinlandschap met kanalen, geulen en bossen, is de kans ook aanwezig dat je damherten, reeën, vossen of konijnen ziet. Vergeet alle zorgen tijdens het wandelen en proef en hoor de zee als de wind gunstig staat.

2. Wandelroute Lage Vuursche

De wandelroute van Lage Vuursche is een van de mooiste en leukste wandelroutes. De route begint bij het dorpje Lage Vuursche, op de Heuvelrug tussen Hilversum en Baarn in. Hier vind je prachtige weilanden, bossen en een aantal rijksmonumenten. Er zijn verschillende wandelroutes die je kan lopen. Je kan zelfs langs het kasteel van prinses Beatrix lopen, kasteel Drakensteyn. De wandelroutes van Lage Vuursche zijn zeker de moeite waard!

3. Wandelroute de Kinderdijk

Wanneer je aan Nederland denkt, dan denk je aan kaas, tulpen en molens.  Het kan dan ook bijna niet Nederlandser dan de wandelroute over de Kinderdijk, waarbij je tijdens de wandeling de mooie molens bekijkt. De poldermolens op de Kinderdijk zijn gebouwd in de 18e eeuw om de afwatering van Alblasserwaard te verbeteren en staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Langs de Kinderdijk stroomt de Lek, een van de langste wateren in Nederland. Het oud-Hollandse landschap is met de oude dorpjes, prachtige weilanden en de poldermolens een van de leukste routes om te wandelen.

4. Kaapse Bossen (Heuvelrug)

In het Utrechtse Nationaal Park ligt het bos de Heuvelrug. Een heuvelachtig gebied waar je vol kan genieten van de natuur en cultuur. Tijdens een rondje op de Helenaheuvel kom je verschillende soorten bomen tegen zoals kastanje- en eikenbomen. De brede wandelroutes door het bos zorgen ervoor dat je ontspannen van je wandeling terugkomt. De geur van de bossen en het geluid van de vogels werken inspirerend, maar ook zeer ontspannend.

5. Posbank Veluwe

Als je een liefhebber bent van een mooi uitzicht, dan moet je een wandeling maken bij de Posbank Veluwe. Hier vind je het bekendste punt van de Veluwezoom met 90 meter boven NAP. Hier heb je een adembenemend uitzicht waarbij je uitkijkt op de Achterhoek, IJseldal en de Liemers. Wanneer je ‘s morgens vroeg gaat wandelen is de kans op wilde dieren erg groot. De Posbank is ook een hotspot voor natuurfotografen die hier het perfecte plaatje willen maken. In het voorjaar en in de zomer bloeit de natuur helemaal op. Maar ook in de winter heeft de Posbank iets speciaals, met de mooie sneeuwoppervlakken weet je niet waar je moet kijken!


Ik ben Tim Sekreve (27 jaar) en studeer Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Op dit moment loop ik stage op de E-commerce afdeling van Perry Sport & Aktiesport. Verder ben ik actief als hockeycoach en-trainer bij verschillende hockeyclubs. Ik heb een passie voor veel sporten, het liefst volg ik alles live, want dan proef ik tenminste echt de sfeer van de sporters en van het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *