De top 6 leukste sportactiviteiten voor het hele gezin

Sporten met het hele gezin, daar word je toch vrolijk van? Maar hoe zorg je ervoor dat je samen de leukste sporten kan doen waar echt iedereen uit je gezin van geniet? Don’t worry, we’ve got you covered! Lees onze top zes leukste sportactiviteiten voor jong, oud, binnen én buiten.

Het Nederlandse weer heeft zo zijn eigen willetje. Het ene moment stap je in maart met een zomers jasje naar buiten, het andere moment trek je in juni toch weer de paraplu uit de kast. En ook dan wil je gewoon sporten, want zeg nou zelf, het weer is toch geen excuus om op de bank te blijven liggen? Daarom sommen we de leukste sportideeën voor je op, zodat je met je gezin altijd en overal kan sporten, om vervolgens met een voldaan gevoel weer op de bank te ploffen met jullie favoriete serie of geliefde bordspel.

Binnen sporten: beschermd tegen moeder natuur

Brr, soms heb je van die dagen dat je liever binnen blijft. En stiekem komt ons dat niet zo onbekend voor… Tijd om lekker binnen te sporten, die warme chocomel wacht wel even op je!

Padel

Kan jij al padellen? Deze hippe nieuwe sport heeft wat weg van tennis, is overgeblazen uit Spanje en groeit gigantisch in Nederland. Juist omdat de sport zo laagdrempelig is, ben je na een keer uitproberen meteen verkocht. Één ding is zeker: er ligt altijd een beschikbare padelbaan op jullie te wachten in de buurt! Daag je gezinsleden uit en oefen samen jullie beste slagen. Wie lukt het om als eerste een ace te slaan?

Bowlen

Misschien wel een all-time favourite als het gaat om sporten bij slecht weer! En mogelijk ook de meest relaxte sport die wij kennen, want tussen je beurten in een bitterbal kunnen eten is toch hemels? Of je nou een pro bent die de ene strike na de andere gooit of dat je met de hekjes je geluk beproeft, er zijn mogelijkheden zat om met alle leeftijden en niveaus toch een spannend potje te kunnen bowlen. Kegelen maar!

Zwemmen

Wist je dat je met zwemmen maar liefst 500 tot 600 calorieën per uur kan verbranden? En dat met een sport die onwijs leuk is om te doen! Tijd voor een gezellig dagje uit naar een subtropisch zwembad voor jong en oud. Of, schijnt de zon toch vandaag? Kies dan lekker voor een riviertje, meertje of strand en wissel je schoolslag af met zonnen en een heerlijk drankje. Want man wat krijg je een dorst van zwemmen!

Zonnen en zweten in de buitenlucht

Yes, de zon schijnt, de lucht is blauw, perfecte omstandigheden om samen op pad te gaan! Ga op avontuur en geniet van een van onze sporttips in de buitenlucht.

Fietsen

Hollandser krijg je het niet. Wat heeft jouw woonomgeving je te bieden? En waar kan je heerlijk fietsen waar je met de auto minder snel komt? Kies een plaatsje verderop en haal er een overheerlijk ijsje, fiets een stuk langs het water of doorkruis de Nederlandse bossen. Maak er een leuk uitje van en beloon jezelf met een wit strandje, gezellig plaatsje of heerlijke lunch. Keuze zat om voor korte of langere afstanden gezamenlijk eens een stukje te gaan trappen!

Suppen

Suppen is staand pedellen op een plank die erg veel lijkt op een surfboard. Een steeds populairdere manier om op een zonnige dag grachten en riviertjes te verkennen. Je kan daarom ook op erg veel plekken sups huren: als jij eenmaal het water gevonden hebt zijn de sups nooit ver weg! En zelfs in de binnenstad is het mogelijk om te suppen. Tip van ons: Utrecht is een aanrader! Als je eenmaal je evenwicht hebt, is het gaan met die banaan. Toe aan een grotere uitdaging als gezin? Probeer het eens op een meertje! Met meer golven wordt het nog wat spannender, blijf jij overeind?

Obstacle of Mud Run

Een keertje wat anders! Door het hele land vinden obstacle en mud runs plaats voor het hele gezin. Je legt een parcours af en komt onderweg meerdere obstakels tegen waar je onderdoor of omheen moet. Hoe snel kom jij met het touw over dat muurtje heen? En het zit natuurlijk al in de naam: kijk er niet gek van op als je opeens door de modder aan het ploeteren bent. Zin in een keertje wat anders en vooral heel veel teamwork en lol samen? Doe een keertje mee!

We zijn benieuwd welke activiteit jou het meest aanspreekt! Met deze sportactiviteiten weet je in ieder geval zeker dat je aan de beweegnorm kunt voldoen! Op onze website vind je voor elke sport allerlei benodigdheden om het leuker en makkelijker te maken. Wat je ook het leukste vindt: geniet van je dag, ga lekker sporten en smul daarna van de heerlijke drankjes en hapjes met je gezin. Veel plezier!


Hoi! Ik ben Berend, 23 jaar en master student Communicatiewetenschap. Sinds begin 2022 schrijf ik met veel plezier voor Perry om jullie van de leukste en handigste weetjes te voorzien! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *