De nieuwste voetbalschoenen packs om het voetbalseizoen mee te starten

Met het nieuwe voetbalseizoen voor de deur hebben alle grote ‘football minded’ merken weer alles uit de kast gehaald om voetballers te verleiden op hun merk te gaan spelen. Dit doen zij niet alleen door profvoetballers op de nieuwste uitvoeringen te laten spelen. Maar ook door opvallende designs en kleuren te gebruiken. Van klassiek zwarte tot opvallend neon-gele schoenen. Er is voor ieder type voetballer wat wils. Hieronder behandel ik de meest recente voetbalschoenen packs en de nieuwste modellen. Ook zal ik de, in mijn ogen, meest opvallende schoen per pack uitlichten.

PUMA Anthem pack

PUMA timmert aan de weg op voetbalgebied. Zo zijn er meer bekende profvoetballers dan ooit die spelen op dit voetbalschoenen pack. Spelers als Luis Suárez, Antoine Griezmann, Marco Reus, Romelu Lukaku en Sergio Aguero vertonen hun voetbalkunsten allemaal op PUMA’s. De naam ‘Anthem pack’ is gebaseerd op een campagne van PUMA geassisteerd door DJ Snake. Elf PUMA-voetballers hebben een playlist gemaakt van nummers waar zij gemotiveerd door raken voordat zij het veld betreden, hun eigen pre-match “anthems” dus eigenlijk.

Wat mij betreft is de meest opvallende schoen de PUMA Future met Netfit-technologie, gedragen door onder meer kersverse Barcelona superster Antoine Griezmann. Deze schoen, gekenmerkt door het revolutionaire vetersysteem, is uitgevoerd in zilvergrijs met zeer opvallende neon-oranje details. De felgekleurde oranje veters zijn op ontelbare manieren vast te zetten zodat jij optimaal kunt bewegen.

voetballer

Nike New Lights pack

Deze meest recente launch van Nike kenmerkt zich door felgekleurde voetbalschoenen in de zomerse kleuren lichtblauw en neon-geel. Daarbij komt dat Nike’s meest bekende schoen, de Mercurial, geheel is vernieuwd. De upper is geoptimaliseerd, waardoor je nog meer flexibiliteit ervaart. Ook de plaatsing van de noppen is aangepakt waardoor je nog sneller en explosiever van richting kunt veranderen.

De beide Phantoms, Phantom Venom en Phantom Vision zijn uitgevoerd in het knalgeel en zullen onder ieder voetbaltenue erg opvallen. Alle modellen uit het ‘New Lights Pack’ zijn voorzien van speciale witte branding op de zijkant en de hak van de schoen.

Nike Under The Radar pack

Het nieuwe black pack van Nike, dat op 25 juli gelanceerd is, draagt de naam ‘Under The Radar’. En dat is niet voor niets. Alle voetbalschoenen zijn namelijk uitgevoerd in zwart. Het meest in het oog springend zijn de opvallende, toch subtiele details op ieder model uit het voetbalschoenen pack. De Phantom Vision en Phantom Venom zijn voorzien van een neon-gele zoolplaat, een neon-geel omlijnde Nike Swoosh en de bekende “Just Do It”-slogan op de zijkant.  

De geheel vernieuwde Mercurial is erg stijlvol met zilvergrijze details op de zijkant en de zoolplaat. Ook deze schoen bevat de bekende slogan rond de zijkant.

Het meest opvallende model uit dit pack is de vernieuwde Tiempo. Het grote verschil met het vorige model is toch wel de upper. Nike heeft ervoor gekozen de kalfsleer-upper te voorzien van een voorgevormde ruittextuur voor optimale balcontrole. De tong is extra rekbaar voor een optimale pasvorm en verbeterd gebruiksgemak. De Nike swoosh is voorzien van een opvallend lichtblauwe omlijning. Ook staat er duidelijk de naam ‘TIEMPO’ in kenmerkende letters op de hak.

adidas Dark Script pack

Dark Script, de naam zegt het eigenlijk al, is het nieuwste black pack van adidas. De tegenhanger van het Under The Radar pack van Nike. Dit is een pack geheel in zwart uitgevoerd met enkele subtiele details, zoals we al een tijdje gewend zijn van de bekende voetbalschoenen merken.  

De Nemeziz is gezien de gouden adidas stripes over de hak nog het meest opvallende model. Voor de rest is dit pack vooral heel sober en clean uitgevoerd. Hiermee kun je echt je voeten laten spreken en niet je schoenen.

adidas Hard Wired pack

Maar ook adidas komt deze zomer met een gekleurde tegenhanger van het black pack. Deze is ‘Hard Wired’ genoemd. Ook dit pack kenmerkt zich door lichtblauwe en geel gekleurde schoenen, net als het ‘New Lights pack’ van Nike. De meest opvallende schoen is toch wel de knalroze adidas Nemeziz met zwarte belijning en een wit adidas-logo.  

Alle modellen in dit pack bevatten zowel een veterloze, laceless, als een reguliere variant met veters. Deze laceless voetbalschoenen hebben een rijkere uitstraling en zullen erg opvallen op het voetbalveld. Het gecoate bovenwerk zorgt ondanks het gemis aan veters voor een perfecte pasvorm. Ook zul je nog meer balcontrole ervaren op het bovenste gedeelte van de upper.

voetbalschoenen hardwired pack

Hoe onderhoud ik mijn voetbalschoenen?

Jij wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van je nieuwe voetbalschoenen. Dan is het wel belangrijk dat je ze goed verzorgd. Veel voetballers doen hun schoenen zo snel mogelijk uit en gooien ze in hun tas zonder er meer naar om te kijken tot de volgende keer dat ze gebruikt gaan worden. Of ze stappen ermee onder de douche. Met synthetische voetbalschoenen kan dat geen kwaad, deze kun je gerust grondig afspoelen. Maar leren schoenen is een ander verhaal. Leer absorbeert water en zo kan het materiaal aangetast worden. Uiteindelijk kunnen er scheurtjes in het materiaal ontstaan.

Als je ze niet afspoelt met water is het wel belangrijk dat je ze op een andere manier schoonmaakt na een gespeelde wedstrijd of training. Ieder vuil kan het materiaal aantasten en zorgen dat je voetbalschoenen minder lang meegaan. Ook kunnen je schoenen de originele vorm verliezen als je ze onderin je tas laat liggen met andere spullen er bovenop.

Mijn advies is dus om je schoenen na iedere training of wedstrijd even schoon en droog te maken. Verwijder het vuil en klop ze goed uit zodat de zoolplaat ook schoon blijft. Als je merkt dat het bovenmateriaal wat droog gaat aanvoelen, dat is vaak het geval bij leren voetbalschoenen, kun je ze regelmatig insmeren met ledervet. Het is ook belangrijk de schoenen uit je voetbaltas te halen zodat ze niet vochtig blijven en de juiste vorm behouden. Indien je natte schoenen overhoudt aan een training of wedstrijd kun je ze even opvullen met oude kranten zodat deze het overtollige vocht opnemen. Het is niet bevorderlijk voor de levensduur om ze op/of onder de verwarming te leggen. Het beste is om ze gewoon binnenshuis te laten drogen op kamertemperatuur.


Sven

Mijn naam is Sven Vlasman, online merchandiser bij Perry. Ik ben 29 jaar en voetbal nu zo’n 24 jaar, waarvan al ruim 11 jaar in het 1eelftal bij mijn plaatselijke voetbalclub s.v. KDO in De Kwakel. Naast voetbal heb ik als hobby’s: snowboarden, fitness, reizen en vooral ook heel veel voetbal kijken. Naast voetbal kijk ik ook graag naar NBA en tennis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *