De leukste tips om met een Oranjegevoel het Nederlands elftal te kijken in coronatijd

Als 1 man achter Oranje voor de buis!

Dit weekend barst het interlandvoetbal weer los. Nou ja barst los… In deze coronatijd heb je als echte voetbalfan wel een uitdaging. Natuurlijk, de eerste Europese wedstrijden worden weer gespeeld en zijn op televisie live te volgen. Maar omdat de sfeer in het stadion uit bandopnames bestaat en er hooguit geïmproviseerde lookalike fans op de tribunes zijn geplakt, moet je de echte sfeer zelf maken. Maar hoe doe je dat? In deze blog deel ik de leukste tips om van ‘onze’ eerste wedstrijd in de Nations League toch een Oranje-festijn te maken!

3 tips voor het Oranjegevoel

Na bijna een half jaar zonder officiële wedstrijd op Nederlandse bodem – het laatste eredivisieduel werd gespeeld op 8 maart! – wil je de eerste wedstrijd van Oranje natuurlijk niet missen. Die wil je zien! Een volgepakt stadion met het Oranjelegioen valt echter bij voorbaat af. Een stampvolle kroeg vol hossende medefans ook… maar hoe creëer je dan toch dat Oranjegevoel? Ik heb 3 tips voor je om er toch het beste van te maken!

Juich mee in een coronaproof café

Oké, de polonaise is er helaas niet meer bij. Maar er zijn natuurlijk nog genoeg cafés waar je, vaak op een groot scherm, naar ‘onze jongens’ kunt kijken. Op afstand weliswaar… niet alleen van het veld, maar ook van elkaar. Val elkaar dus niet in de armen bij een doelpunt, foeter de scheids alleen uit vanachter je mondkapje en geef je buurman juist wél dat elleboogje, maar dan als begroeting. De ‘elleboog van de week’ zal na dit weekend vast snel weer terug zijn op de buis denk ik.

Creëer je eigen thuistribune

Spreekt bovenstaande omgeving je minder aan en kijk je liever thuis voor de buis naar het Nederlands elftal? Creëer dan je eigen thuistribune! Nodig je vijf beste voetbalvrienden uit en richt je woonkamer zo feestelijk en natuurlijk zo oranje mogelijk in voor een optimale beleving. Bijvoorbeeld door wat bierkratjes op te stapelen zodat het lijkt dat jullie tóch op de tribune zitten als jullie naar de Nations League kijken. En omdat er natuurlijk 1,5 meter tussen moet zitten, kun je ze bijvoorbeeld in een creatieve opstelling plaatsen. Kies je voor een defensieve 3-2-1 opstelling, een gebalanceerde 2-2-2 of een meer aanvallende 2-3-1? Wist je trouwens dat je vier bierkratjes tussen iedereen in moet zetten om op 1,5 meter afstand van elkaar te zitten? Je moet dus wel wat ruimte(lijk inzicht) hebben!

Scoor de nieuwe look!

Maar de belangrijkste tip om het ultieme Oranjegevoel te creëren is natuurlijk om voor zo veel mogelijk oranje kleur te zorgen. Hang oranje vlaggetjes op, zet een grote schaal paprika-chips neer… én… steek jezelf in het oranje! Wil je er helemaal bij horen en de Nations League bekijken in hetzelfde shirt dat onze jongens op het veld dragen? Scoor dan nu het nieuwe Oranje tenue! Bestel dus jouw nieuwe oranje look, dan hoor je er dit weekend al helemaal bij!

Doe mee en win!

Willen jullie het voetbal kijken nog gezelliger maken bij jou thuis? Houd de Perry Instagram zondag 6 september goed in de gaten voor een leuke winactie.


martijn

Hey, ik ben Martijn (41) en heb een passie voor sport. Vroeger wilde ik sportverslaggever worden dus je kunt bijna geen sport noemen waar ik niet in geïnteresseerd ben! De laatste jaren ben ik steeds meer gericht op outdoor sporten en een bijbehorende leefstijl. Lekker actief zijn, gezond eten maar ook zorgen voor voldoende rust & ontspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *