De leukste inpaktips voor de feestdagen

De feestdagen staan bijna voor de deur en dit jaar is iedereen wel toe aan een beetje gezelligheid. Mooi ingepakte cadeautjes onder de kerstboom, wie wordt daar nu niet vrolijk van? Cadeaus inpakken vind ik zelf het allerleukst van de feestdagen. Hier geef ik een paar inpaktips om je cadeaus ook mooi onder de boom te laten staan!

Tip 1 – Doe het zelf

Heb je nog papier, oude kranten, tijdschriften of doosjes in huis? Maak dan je eigen inpakpapier voor de feestdagen. Met deze handige doe-het-zelf video’s maak je snel en gemakkelijk zelf cadeauzakjes en -tasjes. Daarbij kan je het papier of doosje ook versieren met verf, stempels, glitters of linten. Net wat je in huis hebt! Zo geef je jouw kerstcadeaus een unieke uitstraling.

Tip 2 – Inpaktips voor kerst

Natuurlijk kan je bij het inpakken van je kerstcadeaus een mooie rol inpakpapier met rendieren kopen, maar er zijn nog meer leuke kerstinpakmogelijkheden die je vast bij jouw plaatselijke winkel kan kopen. Zo bestaat er ook inpakpapier met aan twee kanten een leuke print. Hiermee kan je de randjes openvouwen tijdens het inpakken. Dit geeft een leuk effect. Verder kan je gaan voor feestelijke inpakdoosjes of kerstcadeau-tasjes. Ook leuk is het om je ingepakte cadeautjes te versieren met kerststickers, kersttakjes, pluche sneeuwbolletjes of kersttape. Kersttape is eigenlijk versierd plakband. Deze tape kan je horizontaal en verticaal over het cadeau plakken, zodat het lijkt alsof er een lint omheen zit.

Tip 3 – De ideale strik

Cadeaus die ingepakt zijn met linten en touw stralen veel gezelligheid uit onder de kerstboom. Deze cadeautjes zien er zo mooi uit, dat het bijna zonde is om open te maken. Met lint en touw kan je natuurlijk voor de klassieke inpakmethode gaan. Dit gaat als volgt:

  1. Je pakt je cadeau netjes in met inpakpapier. Leg het cadeau met de mooie gladde kant naar boven en span je lint horizontaal over de helft van het cadeau heen.
  2. Draai het cadeau om en kruis de uiteindes van het lint horizontaal met elkaar en daarna verticaal.
  3. Draai het cadeau weer om naar de mooie kant en kruis de linten nog een keer met elkaar. Haal het ene uiteinde van je lint onder het lint door en maak een knoop. Zo, je cadeau is klaar!

Het is ook leuk om van je lint een stropdas te maken die om het cadeautje heen zit. Hoe dit gaat wordt in de onderstaande video haarfijn uitgelegd. Leuk voor een cadeau voor je vader of voor je vriend.

De hoekstrik geeft jouw cadeautje meer elegantie. Deze strik is heel eenvoudig zelf te strikken. Bekijk de onderstaande video voor de uitleg.

Tip 4 – Persoonlijke foto

Bij ons thuis liggen de cadeautjes altijd netjes verpakt inclusief naamlabel onder de kerstboom. Laatst kwam ik bij iemand thuis en die had iets anders bedacht dan het naamlabeltje. Zij heeft namelijk op elk cadeautje een klein pasfotootje geplakt van de persoon voor wie het cadeautje is. Ik had dit nog nooit eerder gezien. Op de voetbalschoenen van haar broertje was bijvoorbeeld een foto van hem geplakt die gemaakt was tijdens een voetbalwedstrijd. Een ontzettend persoonlijk en origineel idee!

Tip 5 – Duurzaam inpakken

Al dat inpakpapier komt natuurlijk na het uitpakken in de papierbak terecht of het wordt bij de gewone vuilnis gezet. Dit kan je zien als papierverspilling. Daarom is het leuk om niet al je kerstcadeaus in te pakken met papier. Je kunt je cadeau ook inpakken met stof. Dit is een originele, goedkope en zelfs duurzame inpak manier. Je hoeft alleen je cadeau in de stof te wikkelen en deze aan de bovenkant vast te binden met een lint en klaar is je cadeau.


kim-tol

Hi! Ik ben Kim van storyofourlives.nl. Een millennial die het leven vooral niet te serieus neemt met een grote passie voor schrijven in elke vorm van het woord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *